Fosszilis energia
Még több gáz UkrajnánakMég több gáz Ukrajnának

Szombaton a pénteki mennyiség kétszeresét, a reverz szállítás május 20-i indításakor küldött mennyiségnek pedig a háromszorosát küldtük Ukrajnába. Vasárnap ugyanezen a magas szinten folytatódott a kivitel. Közben nő a nyugati behozatalunk. (vg.hu)


  • Putyin: Akkor Európa nem kap tőlünk gázt

    Vlagyimir Putyin orosz államfő pénteken kijelentette: országa kész korlátozni az Európába irányuló gázszállításokat, ha Ukrajnát fordított irányú (reverz) szállításokkal fogják ellátni gázzal. A Ria Novosztyi orosz hírügynökség péntek éjjeli híre szerint Putyin erről franciaországi útjának befejeztével beszélt újságíróknak. (index.hu)


  • Elfogyhat a Gazprom pénze

    Friss tőkére van szüksége az orosz gázóriásnak, a Gazpromnak ahhoz, hogy fel tudja építeni Kínáig telepítendő gázvezetékét. Ez ugyanis hatalmas, 55 milliárdos költséget jelent. (nepszava.hu)


  • Mégsincs veszélyben a gáz? Fizetési haladékot adott a Gazprom UkrajnánakMégsincs veszélyben a gáz? Fizetési haladékot adott a Gazprom UkrajnánakEgy héttel meghosszabbította a Gazprom azt a fizetési határidőt, ameddig Ukrajnának előre át kell utalnia a júniusra szállítandó földgáz árát - jelentette be Alekszej Miller, az orosz állami energetikai cég vezérigazgatója. (vg.hu)
  • Kijev megszabadulna 38 szénbányátólKijev megszabadulna 38 szénbányátólLe kell faragnia az állami kiadásokból a kijevi kormányzatnak, ezt pedig többek közt úgy tehetik meg, ha eladják a veszteséges szénbányákat. (origo.hu)
  • Költözik a gyilkos fúrótoronyKöltözik a gyilkos fúrótoronyKína elvontatja azt az olajfúrótornyot, amely diplomáciai bonyodalmakat és több emberéletet követelő zavargásokat váltott ki Vietnamban. Az olajfúrótornyot közelebbről meg nem nevezett új helyre vontatták, ahol megkezdi feladatának második szakaszát. (hir24.hu)
  • Finn–észt LNG-megállapodás a küszöbönFinn–észt LNG-megállapodás a küszöbönA finnországi Gasum és az észtországi Alexela társaság június elején mutatja be a Finn-öbölben építendő, közös cseppfolyós fölgáz (LNG) fogadó terminálra vonatkozó elképzeléseit az Európai Bizottságnak, hogy a megvalósításhoz pénzügyi támogatást kaphassanak – jelentette be a Gasum. (vg.hu)
NRGENS