Fosszilis energia
Putyin keze már a gázcsaponPutyin keze már a gázcsapon

Leállt a Magyarországra is szállító orosz gázolajvezeték ukrajnai szakaszának működése. Nem kell aggódni, földgáz továbbra is jön, ám nehéz elvonatkoztatni a vezeték leállását a jelenlegi ukrán-orosz konfliktustól. (hvg.hu)


  • Kevesebb szén fogy KínábanKevesebb szén fogy KínábanKínában az idei év kezdetétől növekszenek a szénkészletek, csökkent a szén ára és jövedelmezősége - tájékoztatott szerdán az iparági szövetség (CCIA). Áprilisban a széntermelés 1,31 százalékkal esett vissza éves bázison, míg az eladások mértéke 1,29 százalékkal csökkent. (energiainfo.hu)
  • Több mint 200 Agip-kutat vesz a MolTöbb mint 200 Agip-kutat vesz a MolA Mol Nyrt. szerdán szerződéseket kötött az olasz Eni társasággal annak csehországi, szlovákiai és romániai leányvállalatainak megvásárlásáról, beleértve a jelenleg Agip márkanév alatt működő 208 benzinkútból álló kiskereskedelmi hálózatot - közölte a társaság a tőzsde honlapján szerdán. (hirado.hu)
  • Nem jön orosz gázolaj MagyarországraNem jön orosz gázolaj MagyarországraOroszország és Ukrajna nem csak a Krím-félszigeten, hanem az ukrán gázolajvezetéken is vitatkozik. Az orosz monopolvállalat elzárta a dízelcsapot, így Magyarországra sem érkezik gázolaj. A kőolaj- és gázszállítást ez nem érinti. (origo.hu)
  • Az ukrán gázadósság Európát fogja sújtaniAz ukrán gázadósság Európát fogja sújtaniUkrajna képtelen teljes mértékben biztosítani az orosz gáz szállítását Európába. Így kommentálta Alekszander Novak orosz energiaügyi miniszter Moszkva, Brüsszel és Kijev háromoldalú tárgyalását. Szavai szerint a szerződések ukrán részről történő közvetlen megsértése történik. (hungarian.ruvr.ru)
NRGENS