Fosszilis energia
Repedezik a világ legnagyobb gázhídjaRepedezik a világ legnagyobb gázhídja

Az elmúlt hónapok, de főként napok sajnálatos történései ismét a nemzetközi figyelem középpontjába helyezték Ukrajnát. Keleti szomszédunk évek óta - a földrajzi elhelyezkedésével összhangban - az Európai Unió és Oroszország között őrlődik. A három oldalú kapcsolatok egyik legfontosabb eleme, a földgáz. (portfolio.hu)


  • Hihetetlen mennyiségű földgázt találtakHihetetlen mennyiségű földgázt találtakTöbb milliárd köbméter földgázt rejt a föld a Lengyelországban a Kárpátaljai vajdaságban, ahol a tervek szerint 2015-ben kezdődik a kitermelés. (hjb.hu)
  • Közel az újabb ukrán gázbotrányKözel az újabb ukrán gázbotrányAz ukrán Naftogaz energiaipari cég hétfőn jelezte, hogy esetleg nem lesz képes időben rendezni Oroszországgal szembeni gázszámláját, mivel vevői sem fizetnek időben. Előzőleg a Gazprom orosz gázipari cég jelezte: felszólíthatja Kijevet arra, hogy előre rendezze gáztartozását, mert január végére az ukrán adósság elérte már a 3,35 milliárd dollárt. (hir24.hu)
  • A Gazpromot is aggasztja az ukrán gáztranzit jövőjeA Gazpromot is aggasztja az ukrán gáztranzit jövőjeAz Ukrajnában kialakult helyzet aggodalommal tölti el a Gazprom orosz gázóriást az Ukrajnán keresztül Európába irányuzló földgázszállításait illetően. Ezt Alekszandr Medvegyev, a Gazprom alelnöke jelentette ki Moszkvában. "Aggódunk az Ukrajnában kialakult bizonytalan helyzet miatt. (vg.hu)
  • Még hatvan évig marad a benzinMég hatvan évig marad a benzinAkármikor készül a Föld maradék kőolajkészleteiről valamilyen tanulmány, mintha mindig olyasmi lenne az eredmény, hogy még ötven-hatvan évre van elegendő tartalék. (origo.hu)
NRGENS