Fosszilis energia
Bányanyitás: a cégek készen állnak, a pénzt az államtól várjákBányanyitás: a cégek készen állnak, a pénzt az államtól várják

Ahogy arról múlt héten beszámoltunk, megalakult a Mecsek Bányászati Klaszter. Az összefogásnak 18 baranyai és régióbeli vállalkozás (főként gépgyártó cégek), öt önkormányzat, valamint a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara lett a tagja. (bama.hu)


  • Az olajbőség kora jöhet Észak-Amerikában

    Ha sikeresen végbemegy Mexikó olajiparának liberalizálása, az Egyesült Államok (USA) és Kanada termelési kapacitásával együtt az olajbőség kora köszönt be Észak-Amerkiában - írta a Bloomberg hírügynökség. (atv.hu)


  • Magyarország bejelentkezett az izraeli gázért

    A nemrégiben talált izraeli földgázlelet segíthet oldani Magyarország függését az orosz energiahordozóktól - mondta a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára az izraeli napilapnak. (privatbankar.hu)


  • Az Északi-tenger felé terjeszkedik a MolAz Északi-tenger felé terjeszkedik a MolA MOL-csoport egy mérföldkövet jelentő tranzakcióval kiterjeszti kutatás-termelési tevékenységét a vonzó északi-tengeri régióra. Az Egyesült Királyság kontinentális talapzatán található tengeri mezőket a német BASF Csoport tagjától, a Wintershall-tól vásárolja meg. (energiainfo.hu)
  • Együtt keres olajat Norvégia és KínaEgyütt keres olajat Norvégia és KínaIzlandi értesülések szerint Norvégia beszállna abba a projektbe, amit Kína indít új olajlelőhelyek kutatására az Izland és a norvég Jan Mayen-sziget közötti területen. A szigetország idén nyáron adta meg a kutatásra az engedélyt az izlandi Eykon Energy és a kínai CNOOC cégek számára. (kitekinto.hu)
  • Már a héten dönthetnek Gönyű leállításárólMár a héten dönthetnek Gönyű leállításárólAkár már a héten, de a karácsonyi időszak előtt biztosan megszületik a gönyűi erőmű bezárásáról szóló döntés az E.ON-nál – értesült az EnergiaFocus.hu. Nem ez azonban az egyetlen erőmű, amelynek a lezárásáról most határoz majd a német társaság vezetése. (energiafocus.hu)
  • Újranyílhatnak a magyar szénbányák Újranyílhatnak a magyar szénbányák 3-5 éven belül újranyílhatnak a magyar szénbányák, miután a nemzeti fejlesztési miniszter bejelentette, a kormány támogatja a hazai szénbányászat újraindítását. Ezt segítheti elő egy japán fejlesztés is, mely segítségével az eddiginél gazdaságosabban és környezetkímélő módon nyerhető ki a földből a szén. (hirado.hu)
NRGENS