Fosszilis energia
Zúdul az olaj a piacraZúdul az olaj a piacra

Amennyiben az OPEC nem csökkenti a termelését, akkor jövőre is túlkínálat lesz kőolajból, mert az exportálók világszerte növelik termelésüket, miközben lassul a kereslet bővülése - áll a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) csütörtökön ismertetett havi jelentésében. (tozsdeforum.hu)


  • Belátható időn belül véget ér egy korszak

    A világ olajtermelésének több mint harmadát produkáló OPEC-tagok úgy látják, hogy a fekete arany iránti kereslet 2029-ben elérheti csúcsát, ami után a hanyatlás következik. Ezzel belátható távolságra került az olajkorszak vége. (napi.hu)


  • Rendben érkezik az orosz kőolaj

    A tervezett ütemben érkezik orosz kőolaj Magyarországra és Szlovákiába, semmilyen ellátási probléma nincs - szögezte le a Mol Nyrt. (tozsdeforum.hu)


  • Durva spórolásba kezdtek az olajcégek Durva spórolásba kezdtek az olajcégek Az Eni-től a BP-ig a legnagyobb olajtársaságok 2017-re is befékezték beruházásaikat és lehet, hogy még tovább, amint igyekeznek megőrizni jövedelmezőségüket, amit az alacsony olajárak a padlóra küldtek. (energiainfo.hu)
  • Nem szállít több olajat Magyarországra egy orosz cégNem szállít több olajat Magyarországra egy orosz cégA Basnyefty orosz olajtársaság november elején leállította az kőolajszállítást Magyarország és Szlovákia irányába a Barátság vezetéken, közölte hétfőn a BFM orosz üzleti portál a Reuters hírügynökségre hivatkozva. (24.hu)
  • Hatalmas olajkészletre bukkantak AlaszkábanHatalmas olajkészletre bukkantak AlaszkábanHatalmas olajelőfordulásra bukkant Alaszka északi partjainál egy kis amerikai olajtársaság, a kietrmelés azonban nem lesz egyszerű. Az első becslések 6 milliárd hordóról szólnak, amiből 1,8-2,4 milliárd hordó tűnik kitermelhetőnek, ezzel az állam olajtartalékai 80 százalékkal gyarapodtak. (energiainfo.hu)
  • OPEC élt, él, de…OPEC élt, él, de…Bár a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének (OPEC) legutóbbi tanácskozásán kézzelfogható eredmény nem született, a szakértők élénk érdeklődése annak a több évtizedes berögzült reflexiónak a továbbélése, hogy az OPEC kitermelési döntései rendre emelik a kőolaj világpiaci árát. (vg.hu)
NRGENS