Fosszilis energia
Gyenge olajárat vár az OPECGyenge olajárat vár az OPEC

A kereslet szezonális szűkülése és bőséges üzemanyagkészletek miatt a továbbiakban is gyenge maradhat a globális olajpiac – jelezte augusztusi havi jelentésében a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC). (vg.hu)


  • Egyre nagyobb bajban az olajipar óriásai

    Van még hová esnie a nyereségnek a világ legnagyobb, tőzsdén jegyzett olajtársaságánál: az ExxonMobile a második negyedévben 1,7 milliárd dolláros profitot ért el, ez 59 százalékkal marad el az egy évvel korábbitól. (vg.hu)


  • Menthetetlenül esik az olaj árfolyama

    A nagy tavaszi drágulás után nyár eleje óta nem talál magára a kőolaj árfolyama, a csütörtöki lejtmenetével már három hónapos mélypontjára került a WTI. Az elemzők medve piacot kiáltanak. (portfolio.hu)


  • Olajban úsznak a világ tengereiOlajban úsznak a világ tengereiEgyre több olajszállító tankert parkoltatnak az olajkereskedők az Északi-tengeren, már olyan mennyiségű olaj várakozik itt, amire 2009 óta nem volt példa. A Nemzetközi Energetikai Ügynökség (IEA) jelentése szerint ez jól jelzi, hogy a gyengélkedő globális kereslet egyelőre képtelen felszívni a túlkínálatot. (napi.hu)
  • Próbaüzemmel indultak az öcsödi gázkutakPróbaüzemmel indultak az öcsödi gázkutakTermelésbe állította az öcsödi gázkutakat a kőolaj- és földgázkitermelő O&GD Central Kft. Jász-Nagykun-Szolnok megyében, a hatvan napos próbaüzem nyár végén, ősz elején ér véget. (tozsdeforum.hu)
  • 61,6 milliárd dollár a Mexikói-öbölbeli olajszennyezés számlája61,6 milliárd dollár a Mexikói-öbölbeli olajszennyezés számlájaA BP olajipari óriás által elkészített végső számla szerint 61,6 milliárd dollárba került a cégnek a Mexikói-öbölben 2010-ben bekövetkezett olajszennyezés és következményeinek felszámolása. A BP most először közölt mindenre kiterjedő összegző adatot. (ujszo.com)
  • Dirty 30 - a Mátrai Erőmű is a legszennyezőbbek közöttDirty 30 - a Mátrai Erőmű is a legszennyezőbbek közöttA Mátrai Erőmű évi 6,4 millió tonna széndioxid-kibocsátással a 27. helyen szerepel a Európai Unió legszennyezőbb széntüzelésű erőműveinek listáján, amelyet négy környezetvédelmi szervezet készített. (energiainfo.hu)
NRGENS