Fosszilis energia
Olajtermelő létesítményeket ürítettek ki a dühöngő tűzvész miatt KanadábanOlajtermelő létesítményeket ürítettek ki a dühöngő tűzvész miatt Kanadában

A hatóságok szerint csak előzetes óvintézkedés volt, hogy négyezer munkást evakuáltak tucatnyi létesítményből Alberta államban. A lángok által fenyegetett Fort McMurray-ben és környékén már vészesen rossz minőségű a levegő. (hvg.hu)


  • IEA: csökkenhet az olajpiaci túlkínálat

    Az OPEC-en kívüli olajtermelő országok termelésének csökkenése enyhítheti az idén a világpiaci túlkínálatot - állapítja meg a Nemzetközi Energiaügynökség (International Energy Agency, IEA) csütörtökön közzétett májusi olajpiaci jelentése. (energiainfo.hu)


  • Tovább nő az orosz és az amerikai gáztermelés a következő években

    Az amerikai kormány energiaügyi tájékoztató hivatala (EIA) azzal számol, hogy a következő 25 évben az amerikai gáztermelés a jelenlegi másfélszeresére nő, az orosz gáztermelés pedig 5 százalékkal bővült. (ujszo.com)


  • Az olajkorszak hanyatlásáig már csak 14 év maradtAz olajkorszak hanyatlásáig már csak 14 év maradt2030 után a kereslet drámai esésnek indul, és ez lesz a nagy sztori vége. Míg az utóbbi időben mindenki az alacsony olajárak hatásával foglalkozik, egy neves amerikai elemző a kereslet oldalát vizsgálta meg, és megadta a szerinte lehetséges jövőbeni forgatókönyvet. (hvg.hu)
  • Gigaberuházással támasztanák fel a szénipart a MecsekbenGigaberuházással támasztanák fel a szénipart a MecsekbenSzénbányászatra és modern szénfeldolgozásra alapozott iparfejlesztést terveznek a Kelet-Mecsekben a térség önkormányzatai, a szénvegyészeti program egymilliárd eurós beruházást igényelne, írja az MTI. (index.hu)
  • Gázárháború jöhet EurópábanGázárháború jöhet EurópábanAnnyi földgáz áramlott Európába az év első negyedében, hogy a termék még olcsóbb lett, és szakértők szerint a gázárháború sincs kizárva. (vg.hu)
  • Energiaügynökség: Jövőre már drágul az olajEnergiaügynökség: Jövőre már drágul az olajJövőre eltűnik a piacokról a kőolajfelesleg, kiegyenlített lesz a kereslet-kínálat, az olaj ára pedig emelkedni fog - véli a Nemzetközi Energiaügynökség, az IEA ügyvezető igazgatója. (index.hu)
NRGENS