Fosszilis energia
Na ne már! Te fizetnél azért, hogy lassabban érkezzen meg a küldeményed?Na ne már! Te fizetnél azért, hogy lassabban érkezzen meg a küldeményed?

A nagy olajcégek fizetnek azért, hogy a tankereken szállított olajuk a szokásosnál lassabban érkezzen meg a célállomásra. Elképesztő, mit okoz az alacsony olajár. (portfolio.hu)


  • A skót olajipar is bajban van

    Negyedmilliárd font, vagyis öbb mint százmilliárd forint kormányzati segítséget kap a csökkenő hozamok és az ezzel egy időben zuhanó árak sújtotta skót olajipar. (origo.hu)


  • Oroszország tárgyalna az OPEC-kel

    Az olajkitermelés visszafogása és ezáltal az olajár emelése érdekében Oroszország kész tárgyalni Szaúd-Arábiával és más OPEC-tagországokkal, jelentette be Nyikolja Tokarjev, a Transznyeft olajvezeték-monopólium vezetője. A bejelentés hírére a kőolaj jegyzése 5 százalékot meghaladó mértékben emelkedett. (nrgreport.com)


  • Az oroszok bedőlnének a húszdolláros olajár mellettAz oroszok bedőlnének a húszdolláros olajár mellettA hordónkénti 20 dolláros olajár fenntarthatatlan lenne az orosz olajipari vállalatok számára - jelentette ki csütörtökön Alekszej Tekszler orosz energiaügyi miniszterhelyettes. (napi.hu)
  • Újabb roham indul a Közel-Keletről EurópábaÚjabb roham indul a Közel-Keletről EurópábaEgy hónapon belül megrohamozzák az európai olajpiacot az iráni exportőrök bízva abban, hogy visszaszerezhetik korábbi törzsvevőiket a kontinens déli részén. A terv napi egymillió hordó nyersolaj értékesítése, kiszorítva a piacról a szaúdi és az orosz versenytársakat. (napi.hu)
  • Orosz gazdasági miniszter: vége az olaj korának!Orosz gazdasági miniszter: vége az olaj korának!Alekszej Uljukaev szerint az alternatív energiaforrások véget vetnek az olaj korszakának! Ugyanerről beszélt German Gref, aki valaha maga is gazdasági miniszter volt Moszkvában, de jelenleg a legnagyobb bank, a Szberbank elnöke. (tenyek.hu)
  • Eldőlt! Nem lesz Déli ÁramlatEldőlt! Nem lesz Déli ÁramlatA Gazprom felbontotta a Déli Áramlatról szóló megállapodást – közölte az orosz gázipari nagyvállalat szerdán. A tervek szerint 15,5 milliárd euróba kerülő Déli Áramlat projekt keretében évi 67 milliárd köbméter orosz földgáz jutott volna Európába. (karpathir.com)
NRGENS