Hibrid hajtás
A hibridek egyre jobban mennek, a gázos autók most nagyon nem A hibridek egyre jobban mennek, a gázos autók most nagyon nem

Egész Európában ellentétesen mozog a két alternatív-hajtás változat. Az elektromos vagy hibrid autók kezdenek beindulni, a földgázos autók viszont kezdenek visszaszorulni. (hvg.hu)


  • Már nem függ Kínától a Honda hibrid motorja

    A japán Honda olyan motort fejlesztett, amelyhez nem kell nehéz ritkaföldfémeket használni. Ez az első ilyen hibrid autómotor. Azért van ilyen jelentősége ennek, mert így megszűnik a gyártó függősége Kínától, amely a legtöbb ilyen fémet szállítja az autógyártóknak. (index.hu)


  • A hidrogén és a konnektoros hibrid hajtást ötvözi a Mercedes

    Duplán környezetbarát autót alkottak a stuttgartiak a GLC F-Cell tanulmányautóval, hiszen a hidrogén üzemanyagcellák mellett konnektorról is tölthető elektromos hajtással is ellátták. 2017-ben már sorozatgyártásban is bemutatkozhat. (hvg.hu)


  • Hibrid autókkal újít KínaHibrid autókkal újít KínaAlacsonyfeszültségű, 48 voltos elektromos rendszerrel működő benzin-elektromos hibrid autókat fejlesztenek ki kínai autógyárak elsősorban a járművek üzemanyag-fogyasztásának csökkentése érdekében - számolt be a Wall Street Journal hírportálja. (tozsdeforum.hu)
  • Az ABB tölti a Volvo új, kibocsátásmentes, elektromos hibrid buszait BelgiumbanAz ABB tölti a Volvo új, kibocsátásmentes, elektromos hibrid buszait BelgiumbanAz ABB a Luxemburgban kivitelezett hasonló projektet követően ismét a Volvo Buses-t társult, hogy együtt szállítsanak gyorstöltő infrastruktúra megoldást Namur városának tömegközlekedési rendszeréhez. (prim.hu)
  • Megnyomja a hibrid és az elektromos autók gyártását a HondaMegnyomja a hibrid és az elektromos autók gyártását a HondaA Honda Motor Co. 2030-ig kétharmadra növeli a hibrid és teljesen elektromos autók részarányát modellkínálatában. (parameter.sk)
  • Jön a környezetbarát Lexus sportkocsiJön a környezetbarát Lexus sportkocsiA Toyota prémium-márkájának új csúcsmodellje, az LC kupé nem csak nagy V8-as motorral lesz elérhető: a Genfi Autószalon leplezik le a hibrid változatot, várhatóan hasonló csúcsteljesítménnyel de kisebb benzinmotorral. (totalcar.hu)
NRGENS