Hibrid hajtás
Leszállítják a kétmotoros Opel árátLeszállítják a kétmotoros Opel árát

Bár a GM benzin-elektromos modellje, amely Chevrolet Volt és Opel Ampera néven egyaránt ismert, egész jó kritikákat kapott, sőt, 2012-ben az Év Autójának választották, eladni alig lehet, ami elsősorban a magas árnak köszönhető. Eddig 45 900 eurót kértek egy-egy példányért Németországban – ez átszámítva 13,8 millió forint lenne – de a napokban bejelentették, hogy az új ára 38 300 euró, vagyis átszámítva úgy 11,5 millió forint lesz. Ezzel párhuzamosan az itthoni ára is csökken, 11,99 millió forintra. A változástól egyértelműen azt várja a GM európai részlege, hogy többen választják majd a konnektorról is tölthető modellt, bár nagy kérdés, hogy ekkora árcsökkenés elég lesz-e. (totalcar.hu)


  • 208 HYbrid FE - Cél a 2.0 l/100km elérése

    A Totallal közösen kifejlesztett nem plug-in benzines hibrid kísérleti modell szervesen illeszkedik a PEUGEOT hibridfejlesztési stratégiájába. A dízel-villanymotor összekapcsolásával kifejlesztett HYbrid4 technika kimagasló tudása már 28.000 ügyfelet hódított meg Európa-szerte, és ezzel a hibrid eladások 6 százalékát képviseli ezen a piacon. (autosvilag.com)


  • BMW X5 Plug-in hibrid koncepcióautó a Frankfurti Autószalonon

    Az új BMW X5 a 2013-as Frankfurti Autószalonon bemutatkozó újdonsága a BMW Concept X5 eDrive a vezetés az xDrive intelligens összkerékhajtását plug-in hajtásrendszerrel kombinálja. Innovatív BMW eDrive technikája a márkára jellemző sportosságról gondoskodik, miközben 120 kilométer/órás tempóig akár 30 kilométeren át is lehetővé teszi a tisztán elektromos közlekedést, az EU-tesztciklus során pedig mindössze 3,8 liter átlagfogyasztást produkált 100 kilométerenként. (autosforum.hu)


  • Már Vietnam is környezetbarátMár Vietnam is környezetbarátSiemens és a Vietnam Motors Industry Corporation (Vinamotor) bemutatták Hanoiban az első, kombinált elktrodízel meghajtású hibridbuszt. Ez az első ilyen jellegű projekt Vietnamban. A járművet a Siemens által kifejlesztett ELFA hajtásrendszerrel látják el. Ebben a dízelmotor a megszokottól eltérően nem a hátsó tengelyt hajtja meg automatikus sebességváltóval, hanem egy generátort, amely teljesítmény-elektronikán át egy vagy több hajtómotort táplál árammal. (gazdasagiradio.hu)
  • Zöld úton az Audi: hibrid A3 és hidrogénes A7 jönZöld úton az Audi: hibrid A3 és hidrogénes A7 jönAz Audi jelentős összegeket fektet be különféle „tiszta” hajtási technológiák fejlesztésébe. A hírek szerint például Ingolstadtban már gőzerővel fejlesztenek a mérnökök egy üzemanyagcellás A7-et, ám talán még érdekesebb, hogy jövőre állítólag megérkezik a kereskedésekbe a konnektorról is tölthető, hibrid A3. A hibrid A3 Európában körülbelül 11-12 millió forint közötti indulóáron startolhat – különben magyarországi forgalmazásra is számíthatunk. (infogyor.hu)
  • A világ legolcsóbb hibridjével jön a LadaA világ legolcsóbb hibridjével jön a LadaAz Orosz Ipari és Kereskedelmi Minisztérium megbízásából hibrid személyautót fejleszt az AvtoVAZ, melynek műszaki alapjai a Lada Grantából érkeznek. Az első prototípusok 2014-ben várhatóak, jelenleg a hibrid rendszer tesztelése folyik, amely az 1,4 vagy az 1,6 literes benzinmotorból, egy villanymotorból és az akkumulátor-csomagból áll. A tervek szerint a hibrid rendszer összteljesítménye minimum 90 kW vagyis 122 lóerő lesz, a fogyasztása pedig legalább 21 százalékkal alacsonyabb lesz, mint a pusztán benzines modelleké. (hvg.hu)
  • Újabb ösztönzőket kapott az angol Zöld Busz AlapítványÚjabb ösztönzőket kapott az angol Zöld Busz AlapítványÚjabb ösztönzőket kapott a környezetbarát autóbusz-flottát létrehozó angol Zöld Busz Alapítvány (Green Bus Fund). A 12 millió fontos pénzügyi támogatásból, mint azt Norman Baker közlekedési miniszter bejelentette, négy önkormányzat – London, Manchester, York és Nottingham – és nyolc üzemeltető cég részesül, hogy összesen 213 gáz-, hibrid, biometán hajtású, valamint elektromos jármű vehesse át a hagyományos üzemanyaggal működő buszok helyét. (Aiolus News)
NRGENS