Hibrid hajtás
20,000 kilométer, 100 liter benzinnel20,000 kilométer, 100 liter benzinnel

Az elektromos hibrid járművek üzemanyag felhasználása nagyban függ a tulajdonos vezetési szokásaitól. Ha autónk akkumulátora egy töltéssel mindössze 50 kilométert tud megtenni, mi viszont minden nap 100 kilométert vezetünk, akkor az út nagy részén a hagyományos belső égésű motort használjuk, és nem sok előnye marad a hibrid hajtásnak. Jeffrey Kaffe nem ebbe a kategóriába tartozik, a nyugdíjas pilóta ugyanis 2 évvel ezelőtt az első Chevrolet Volt szerencsés tulajdonosa lett, ez alatt az idő alatt pedig több mint 20,000 kilométert tett meg úgy, hogy mindössze 100 liter benzint kellett csak tankolnia. (alternativenergia.hu) + (VIDEÓ!)


  • Plug-in hibridet házilag

    Az egyik amerikai egyetem professzora, dr. Charles Perry olyan átépítő készleten dolgozik, amelynek segítségével bármely autó átalakítható plug-in hibriddé. Perry és csapata egy 1994-es Honda Accordon teszteli a megoldást, céljuk, hogy minél kevesebb komoly változtatást kelljen végrehajtani az autón. Az Accord hátsó kerekeihez elektromotorokat, a csomagtérbe pedig lítium-ionos akkumulátort helyeztek. (totalcar.hu) + (VIDEÓ!)


  • Finnországot is bevette a Solaris

    Tamperében állt forgalomba az első két hosszított hibrid. Dánia, Norvégia, Svédország már megvolt, mostantól viszont Finnországot is kipipálhatja a lengyel gyártó az exportlistáján – néhány nappal ezelőtt átadták a márciusban megrendelt két új Urbinót a tamperei TKL társaságnak. A Solaristól nem lehet lehetetlent kérni, ezt bizonyítja, hogy az új hibrid is kimondottan a helyi igényeknek megfelelően készült, korábban még nem gyártottak ilyet. (iho.hu)


  • Emeletes hibridek álltak forgalombaEmeletes hibridek álltak forgalombaAz Ensign Bus hat darab új emeletes hibrid buszt állított forgalomba. A járművek Londontól északkeletre található Thurrockban teljesítenek szolgálatot. Az autóbuszok karosszériáját a Wrigthbus készítette, az alváz, illetve a hajtás pedig a Volvótól származik. Az Ensign Bus műszaki igazgatója, Brian Longley kiemelte, hogy a közlekedési vállalat már jelentős tapasztalatra tett szert a hibrid technológiájú autóbuszok terén. (vezess.hu)
  • Hibrid motort kapott a szilvásváradi kisvasút mozdonyaHibrid motort kapott a szilvásváradi kisvasút mozdonyaÚj, dízel-elektromos hibrid motor hajtja az Egererdő Zrt. által működtetett Szilvásváradi Erdei Vasút felújításon átesett mozdonyát. Az új erőforrás, amelynek technológiája hasonló a Forma-1-ben is használt KERS-hez (Kinetikai Energia Visszanyerő Rendszer), egy fél évszázados Rába dízelmotort váltott le - közölte a honlap, amelynek információi szerint a Cummins típusú motort azt követően építették be a Szalajka-völgyben közlekedő MK48-as lokomotívba, hogy teljes felújításon esett át a mozdony. (hirado.hu)
  • Félsz, hogy ellopják a kocsidat? Vegyél egy hibrid Priust!Félsz, hogy ellopják a kocsidat? Vegyél egy hibrid Priust!Rengeteg óvintézkedést tehetünk azért, hogy az autónkat ne törjék fel, vagy ne lopják el, pl. világos helyeken parkolunk, nem hagyunk értéktárgyakat, táskát, szatyrokat szem előtt az autóban és így tovább… ebből a szempontból persze mindegy, hogy milyen autónk van. Vagy mégsem? Íme egy nagyon érdekes, TreeHuggertől származó statisztika. (ebrand.hu)
  • Háború készül a hibridek piacánHáború készül a hibridek piacánA múlt héten a General Motors bejelentette, hogy a közlekedés zöldítésére, a kibocsátások csökkentésére irányuló erőfeszítéseit ezután konkrétabb területekre fókuszálja. Az amerikai óriás a jövőt a plug-in hibridekben és az elektromos autókban látja, ezzel kimondatlanul is a hibridek piacát vezető Toyota babérjaira tör. (hvg.hu)
NRGENS