Hibrid hajtás2015 november 24

A Scania is hibridre vált

A Scania is hibridre vált

A világ vezető haszonjármű- és buszgyártói egymás után mutatják be részben vagy teljesen elektromos hajtású járműveiket. Most a Scania a soros, mely egy dízel-elektromos vegyes üzemű helyközi autóbuszt mutatott be Baselben. (portfolio.hu)

A Scania Citywide a legelső olyan busz, amely a hibrid technológiájának köszönhetően költségcsökkenést és a károsanyag-kibocsátás mérséklését hozza magával, miközben megfelel az Európai Unió elővárosi és helyközi szabályozásának (M3/II. kategória). Az új busz a következő lépés a Scania fenntarthatóság, valamint a szén-dioxid mentes közlekedési megoldások felé vezető útján. A jármű jelentősen kiszélesíti az üzemeltetők számára kínált termékválasztékot.

Az Euro 6 normának megfelelő hajtáslánccal rendelkező, valamint az akár 100% biodízel üzemmódra képes hibrid Scania Citywide buszt már 2014-ben bemutatták. Ám akkor csak olyan rövid, illetve elővárosi fuvarozási feladatok ellátására volt alkalmazható, ahol nem létezett ezekre a feladatokra semmilyen szabályozás, illetve ha nem lépték vele túl a maximum 70 km/h-s sebességhatárt. Az új Scania Citywide azonban már úgy készült, hogy megfeleljen az M3/II. elővárosi és rövidtávú személyszállításra vonatkozó szabályozásnak, így egyes országokban már 100 km/h-s sebességgel is közlekedhetnek a hibrid buszok. A magasabb üléseknek, a biztonsági öveknek, valamint a borulási tanúsítványnak köszönhetően a jármű bizonyos baleseti előírásokat is teljesít.

Christer Evenssen a Scania városi és elővárosi közlekedési szegmenséért felelős vezetője szerint:

" Jól látható bizonyos piacokon az igény az új busz iránt. Azáltal, hogy az M3/II. osztálynak megfelelő hibrid Scania Citywide busz bekerült termékválasztékunkba, jóval szélesebb ajánlattal léphetünk ügyfeleink elé. Ugyanakkor egy nagyobb körnek, az utasoknak, valamint a társadalomnak alacsonyabb károsanyag-kibocsátású és kiemelten környezetbarát járműveket mutathatunk meg."

A Scania hibrid rendszere része a Scania buszok és tehergépkocsik számára kidolgozott széles kombinációs lehetőséget biztosítani képes moduláris hajtáslánc-választékának. Ugyanakkor szervesen beleillik a Scania elektromos hajtáslánccal kapcsolatos hosszú távú stratégiájába. A hibrid hajtáslánc a Scania 9 literes, 320 lóerős, kizárólag SCR-technológiával működő, akár 100% biodízellel vagy hidrogénezett növényi olajjal (HVO) is üzemelő motorját takarja.

A Citywide buszok hibrid egysége egy elektromos berendezést (motor és generátor) és egy automata kuplungot jelent, ami a motor és a sebességváltó között helyezkedik el. Az elektromotor névleges teljesítménye 150 kW, nyomatéka 1 050 Nm. Az 1,2 kWh energia tárolásáról egy, a tető elejébe DC/DC feszültség-átalakítóval és hűtőegységgel közösen beépített, stílusos buborékforma-alakú fedéssel elrejtett lítium-ion akkumulátor gondoskodik.

A Scania hibrid rendszerének használata a DC/DC feszültség-átalakítóval, a stop-start funkcióval és az eco-roll-lal kiegészítve jelentős üzemanyag-megtakarítást tesz lehetővé. A kombinált dízel- és bioüzemanyag felhasználással akár 90%-os CO2 mérséklés is elérhető, ami kiemelkedően magas érték az Euro 6 hibrid buszok esetében.

Teljes cikk >>

Forrás: portfolio.hu

NRGENS