Hidrogén
A hidrogén a jövő tiszta üzemanyaga?A hidrogén a jövő tiszta üzemanyaga?

A hidrogén a jövő tiszta üzemanyaga? Ezt a témát járta körbe Angliától Dániáig a Futuris. A benzin és a dízel hidrogénnel való helyettesítése az egyik megoldás arra, hogy csökkentsük az utakon a szén-dioxid kibocsátást. Egy európai projekt a technológia fejlesztését szeretné ösztönözni.(euronews.com)


  • Hidrogénszállítás lehet a jövő nagy biznisze

    Világszerte építik a hidrogénre épülő energiaipar alapjait, és fokozatosan közeledünk ahhoz a pillanathoz, amikor a fosszilis üzemanyagok helyét átveszi ez a tiszta energiahordozó. (index.hu)


  • Olcsó eszközt találtak a hidrogéngyártáshoz

    Könnyen beszerezhető és olcsó alapanyagokból építettek katalizátort a vízbontáshoz aHoustoni Egyetem fizikusai. Eszközük sokkal hatékonyabb és stabilabb, mint a korábbiak, és ennek köszönhetően komoly szerepet kaphat a vízalapú hidrogéngyártás folyamatában. (index.hu)


  • A Nikola hidrogénkamionjaival tarolná le a piacotA Nikola hidrogénkamionjaival tarolná le a piacotA Nikola Motor hidrogénhajtású kamionokat dobna piacra 2020-ban, a projekt már annyira előrehaladott fázisban van, hogy egy 18 hónapos tesztelést követően a tömeggyártást is megkezdené a startup. (portfolio.hu)
  • Világcégek fogtak össze a hidrogéntechnológiák terjesztéséért Világcégek fogtak össze a hidrogéntechnológiák terjesztéséért A hidrogénalapú technológiák szélesebb körű alkalmazását sürgetik energetikai, közlekedési és ipari világcégek, az általuk alapított Hidrogén Tanács szerint a hidrogén energiaforrásként való felhasználása a globális klímavédelmi célok sikeréhez is hozzájárulhat - közölte a Toyota kedden az MTI-vel. (energiainfo.hu)
  • Háromezer milliárdot ölnek a hidrogén-hajtású autókbaHáromezer milliárdot ölnek a hidrogén-hajtású autókbaTizenhárom vállalat, köztük autógyártók és két nagy olajtársaság alkotja a Hydrogen Council – laza fordításban hidrogén-tanács – nevű szervezetet, amely a tervek szerint tízmilliárd eurót fektet a hidrogén-alapú közlekedéshez kapcsolódó technológiákba. (totalcar.hu)
  • Tíz éven belül nem fog teret hódítani a hidrogénhajtás? Tíz éven belül nem fog teret hódítani a hidrogénhajtás? Papíron az üzemanyagcellás, azaz hidrogénes meghajtás mindkét világ legjobbjának hangzik: tisztább és hatékonyabb, mint a benzines társaik, miközben hasonló infrastruktúrával működtethető. Egy friss tanulmány viszont arra mutat rá, hogy 10 éven belül még mindig erősen a perifériára korlátozódik majd. (autopult.hu)
NRGENS