Hidrogén
Komolyodnak a Hold bányászatával Komolyodnak a Hold bányászatával

Égi kísérőnk a becslések szerint 1,6 milliárd tonna vízjeget hordoz sarkvidékein, ráadásul bőséges ritkaföldfém-telepek is rejtőznek a felszíne alatt, így nem csoda, hogy a Hold már többször szóba került, mint bányászatra érdemes célpont. (ipon.hu)


  • A Lexus LS lehet a japánok következő hidrogénes autója

    Már több mint 17 éve annak, hogy a Toyota elsőként piacra dobta saját hibrid hajtású modelljét, az első generációs Priust. Az alternatív hajtások terén azóta is élen járnak a japánok. Ennek legjobb példája a nemrégiben bemutatkozott Mirai, mely a hidrogénhajtású járművek egyik legkorábbi képviselője az autózás világában. (mno.hu)


  • Már árulják a hidrogénmeghajtású Toyotát

    A Toyota autógyár hétfőn elkezdte árusítani Japánban a sorozatgyártásban előállított hidrogénüzemű autóját, amelynek nincs károsanyag-kibocsátása. A japánul jövőt jelentő Mirai modellből hétszázat gyártanak az év végéig, ezekből mintegy négyszázat értékesítenek a hazai piacon. (hvg.hu)


  • A Toyota nem viccel, tényleg lesz hidrogénautója!A Toyota nem viccel, tényleg lesz hidrogénautója!A Toyota Motor Corporation egy tokiói sajtótájékoztatón bemutatta a négyajtós, hidrogén hajtóanyagcellás modelljének a külső formatervét, illetve ismertette a japán kiskereskedelmi árat. Japánban az autó legkésőbb 2015 áprilisáig kerül kereskedelmi forgalomba, majd nyáron megjelenik az amerikai és európai szalonokban is. (portfolio.hu)
  • A levegőből veszi ki a benzintA levegőből veszi ki a benzintEgy svájci kutatócsoport kifejlesztett egy új eljárást, amivel a levegőből kivont szén-dioxid hidrogénnel elegyíthető. Így létrehozható egy kevésbé gyúlékony, biztonságosan szállítható és tárolható üzemanyag. (index.hu)
  • Hidrogénnel hajtott skót buszokHidrogénnel hajtott skót buszokA skóciai Aberdeen városában a közelmúltban forgalomba állt az a négy hidrogénnel hajtott autóbusz, melyek egy tízdarabos flotta részét képezik. A FirstGroup valamint a Stagecoach által üzemeltetett háromtengelyes járműveket egy kifejezetten erre a célra elindított projekt keretében vásárolták. (vezess.hu)
  • Hidrogén hajtású Hyundai IntradoHidrogén hajtású Hyundai IntradoA 2014-es Genfi Autószalonon színre lépő Intrado létrejöttének mozgatórugója, hogy a Hyundai mérnökei újragondolták, a vásárlóknak mire lehet szüksége a jövőben. (autosforum.hu)
NRGENS