Hidrogén
A tüzelőanyag-cellás elektromos kerékpár két komponensből nyeri az energiátA tüzelőanyag-cellás elektromos kerékpár két komponensből nyeri az energiát

Biztonságosan és stabilan tárolja a hirdogén üzemanyagot a Signa tüzelőanyag-cellás kerékpárja, mivel a hidrogén csak akkor fejlődik, amikor egy patronban lévő nátrium silicid tartalmú porhoz vizet adagol a bringás. Ekkor beindul a reakció és a tüzelőanyag elemen keresztül villamos energia jut a bicikli motorjába. Az esetleges többlet energiát akkumulátor tárolja, így akár hatvan mérfölddel nyúlik meg az elektromos kerékpár hatótávolsága. Egy nagyobb domb előtt jól jöhet a hidrogénn adta lendületet ad a fáradt kerékpárosnak.


  • Korszakváltás kezdődik. Olaj alkony, hidrogén hajnal.

    A hidrogén, mint a világon leggyakrabban előforduló elem, energetikai hasznosítása szinte csak előnyökkel járhat. Több energia nyerhető belőle, mint bármely más fosszilis energiahordozóból, ráadásul felhasználása után tiszta vízgőz keletkezik. Annak ellenére, hogy előnyei tisztázottak eddig nem versenyezhetett más, bányászható ásványi energiahordozókkal, mivel a természetben csak vegyületek formájában fordul elő, legfőképpen a vízben. A hidrogén felhasználása a termeléstől a tároláson és szállításon át mára kiforrott technológiával rendelkezik. Környezetkímélőnek viszont igazán akkor nevezhető a hidrogéngazdaság, ha az előállított hidrogénhez szükséges villamos energia, amit a víz elbontásához használnak szintén környezetkímélő, megújuló forrásból származik. A hidrogéngazdaság tisztaságának mértéke tehát elsősorban az előállításához felhasznált primer energiaforráson mérhető le. A felhasználás a közlekedésben már most is lehetséges a hagyományos belső égésű motorok kisebb átalakításával és bár a hatásfok ilyen módon jóval alacsonyabb, mint az üzemanyagcella alkalmazása esetén, ez utóbbi berendezés elterjedését és megfizethető árát a sorozatgyártás biztosíthatja.


  • Hidrogénhajtású helikopter született

    Másfél órán át képes a levegőben tartózkodni a tiszta energiaforrást használó forgószárnyas repülő alkalmatosság. A könnyű egyszemélyes helikopter két motorjának erőforrását a hidrogén biztosítja. A zseb Herkules teherbíró képességén még van mit fejleszteni, de a kétmotoros személyi helikopter mégiscsak azt bizonyítja, hogy a hidrogéngazdaság előtt nagy jövő áll. A repülés számára is kihívást jelent a környezetbarát és gazdaságos üzemeltetés. A repülés történetének új fejezete kezdődhet, amelyben a kísérletezők már próbálgatják szárnyaikat. (VIDEÓ!) Kattintson a képre!


  • Kimeríthetetlen energiaforrásKimeríthetetlen energiaforrás57 méter magas 23 ezer tonnás és tengervizet használ. Ezer köbméter ionizált gázt (plazmát) tórusz alakú elektromágneses térben a napban lejátszódó folyamathoz hasonlóan préseli össze, amely során a hidrogén atomok egyesülnek héliummá gigantikus energia felszabadulása mellett. Az elmélet jó és közel húsz éve egy oxfordi kutatóintézetben, bár csak kis méretben de a gyakorlatban is működött. A berendezés megépítésére a nemzetközi projekt tagjai már eddig is rengeteg pénzt fordítottak, de a költséges vállalkozás eredményeire még 40-50 évet kell várni. Ez az ITER avagy a Nemzetközi Termonukleáris Kísérleti Reaktor. (VIDEÓ!)
  • Hidrogén termelő tároló egység (HTTE) ! Jövő évtől kapható az Energiacentrum.com franchise partnereinélHidrogén termelő tároló egység (HTTE) ! Jövő évtől kapható az Energiacentrum.com franchise partnereinélMagyar kutatócég hosszú évek fejlesztésének köszönhetően megszületett az a világszabadalommal rendelkező hidrogén tároló berendezés, amely egy eszközben egyesíti a hidrogén termelést és tárolást úgy, hogy a hidrogén, sem hűtést sem komprimálást nem igényel. Ez az a megoldás, amelyet a világ számos autógyárának eddig még nem sikerült megoldania, de a szokásos magyar leleményesség és kitartás ismét elérte célját. A jövőre már sorozatba kerülő eszköz a HTTE a megújuló energiaforrások kiegyensúlyozatlan megjelenését képes úgy kiegészíteni, hogy raktározza az energiát, amely bármikor visszanyerhető. A hidrogénnek már azért is nagy szerepe lehet a jövőben, mivel az előállításához csak vízre és villamos energiára van szükség. Eddig kizárólag a biztonságos és olcsó tárolási módszer hiányzott. Mostantól ez sem lehet akadály!
  • Hidrogén Cab az olimpiáraHidrogén Cab az olimpiáraA londoni olimpiára már előregondolva olyan intézkedéseket terveznek, ami a brit fővárosra nehezedő nyomás ellenére a környezeti terheléseket mérsékli. A jellegzetes angol taxikat úgy alakítanák át, hogy a külső megjelenésük ne változzon, de azok üzemanyaga hidrogénre módosul a jelenlegi benzin helyett. Két év múlva már néhány ilyen kísérleti darab fogja az utakat róni, amelyeknek a menettulajdonságai bizonyos értelembe a hagyományos taxikénál még jobb is lesz. Mindezek mellett az üzemeltetésből adódó károsanyag kibocsátásuk megszűnik, ami nagyon előnyös és szükséges is, ha az olimpia idején megnövekszik a forgalom.
  • Bemutatták a Magyar hidrogénautót!Bemutatták a Magyar hidrogénautót!Már korábban beszámoltunk arról, hogy a egy hazai kutatóintézetben olyan hidrogén termelő-tároló egységet fejlesztettek ki, ami áttörést jelent az amúgy eddig sok problémát felvető hidrogén tárolásával kapcsolatban. A napokban bemutatott jármű, már ezt a technológiát felhasználva készült el. Az autó képes a hidrogén üzemanyag mellett bioetanol vagy hagyományos benzin üzemben is működni. A világ számos autógyára foglalkozik a hidrogén üzemű hajtások kifejlesztésével, de úgy látszik a magyarok így is megelőzhetik őket "kőbaltás" körülményeik ellenére is. A magyar hidrogénes kocsi hivatalos bemutatására ez év szeptemberében kerül majd sor, várhatóan nagy érdeklődés mellett.
NRGENS