Hidrogén2015 március 19

BKV: jönnek a vizet kipufogó buszok?

BKV: jönnek a vizet kipufogó buszok?

Tarlós István egy bangkoki konferencián ismerkedett meg a fukuokai hidrogén-projekttel, és már ő is vizet kipufogó buszokat szeretne Budapestre. (index.hu)

Budapest főpolgármestere felkérte a BKK vezérigazgatóját, hogy vizsgálja meg, milyen realitása van a budapesti tömegközlekedésben a környezetbarát hidrogéncellás üzemmód bevezetésének. Tarlós az ASEM (Asia-Europe Meeting) kormányzók és polgármesterek számára rendezett bangkoki konferenciáján hallgatta meg a fukuokai polgármester Soichiro Takashima előadását, amelyen a helyi politikus arról számolt be, hogy városában mennyire bevált ez a technológia.

A japán város hidrogénstratégiája nemcsak azt jelenti, hogy nulla emissziós hidrogénhajtású buszokat üzemeltetnek a tömegközlekedésben, hanem számos más formáját támogatják a környezetkímélő technológiának (például a gyártást). Viszont tény az is, hogy a Toyota itt teszteli a 2016-ban sorozatgyártásra tervezett busztípusát.

A Toyota élen jár a technológia alkalmazásában: tavaly mutatta be Mirai nevű üzemanyagcellás személyautóját: az első hidrogénhajtású szériamodellt idén már az autókereskedésekben is meg lehet venni. A japánok az európai autópiacot is inspirálták, az Audi is elkezdte fejleszteni a saját üzemanyagcellás hajtásláncát. Az ehhez szükséges szabadalmi jogokat már a többi nagy autógyár is beszerezte, ebből az következik, hogy a jövőben több ilyen modell is a gyártószalagra kerül.

Teljes cikk >>

Forrás: index.hu

NRGENS