Klímaváltozás
Fehérre festett utakkal hűtik Los Angeles-tFehérre festett utakkal hűtik Los Angeles-t

Logikusnak tűnő megoldással próbálják meg csökkenteni a Los Angeles-i forróságot: fehérre festett utakkal enyhítik a felmelegedés hatását egy kísérleti projektben. (totalcar.hu)+(VIDEÓ!)


  • A klímaváltozás beint a repülésnek

    Világszerte akár harmadával csökkentheti a légi közlekedést a következő évtizedekben a klímaváltozás miatt megemelkedő hőmérséklet. A légi közlekedés most az üvegházgáz kibocsátás 2 százalékáért felelős. (nepszava.hu)


  • Siralmas helyzetben az ENSZ klímaalapja

    2009-ben hozták létre, az ENSZ égisze alatt, de nem hivatalos szervezete az ENSZ-nek, ezért alkalmazottai nem mentesülnek a jogi felelősségrevonás alól, ha bármit elrontanak. Obama 3 milliárd dollárt ígért, amiből 1 milliárdot fizetett be, Trump megtagadta a fennálló összeg befizetését. Költségvetése 20 %-ától esik el így a fejlődő országokat segítő klímaalap. (piacesprofit.hu)


  • Össztűz alatt Trump a klímaegyezmény felmondása miattÖssztűz alatt Trump a klímaegyezmény felmondása miattMinden elképzelhető helyről csalódott és dacos reakciók kísérik Donald Trump amerikai elnök csütörtökön bejelentett döntését, amely szerint kilépteti az Egyesült Államokat a párizsi klímavédelmi egyezményből, mivel szerinte az túl sokba kerül az amerikaiaknak. (mno.hu)
  • Újabb kampányígéretéből hátrálhat ki TrumpÚjabb kampányígéretéből hátrálhat ki TrumpAz Egyesült Államoknak nem szabad kilépnie a párizsi klímaegyezményből - véli Rick Perry amerikai energiaügyi miniszter. A politikus - aki korábban texasi kormányzó volt - egy New Yorkban rendezett energetikai-pénzügyi konferencián fejtette ki álláspontját. (napi.hu)
  • Trump miatt mehet a levesbe a párizsi klímaegyezményTrump miatt mehet a levesbe a párizsi klímaegyezményMegállapodás és zárónyilatkozat nélkül zárult a G7-csoport energiaügyi minisztereinek római találkozója hétfőn, miután az Egyesült Államok képviselője nem írta alá a párizsi klímaegyezmény céljait megerősíteni hivatott dokumentumot. (portfolio.hu)
  • Trump eltörölte Obama klímavédelmi intézkedéseit Trump eltörölte Obama klímavédelmi intézkedéseit Donald Trump amerikai elnök aláírta az elődje, Barack Obama által hozott klímavédelmi intézkedéseket eltörlő elnöki rendeletét. (napi.hu)
NRGENS