Más energiák
Néhány éven belül forradalmat érhetünk el az energiatermelésbenNéhány éven belül forradalmat érhetünk el az energiatermelésben

Egy új tanulmány szerint a közeljövőben lézeralapú technológiával, radioaktív anyagok és radioaktív hulladék nélkül hozható majd létre a fúzió. (24.hu)


  • A magfúzióra eresztette mesterséges intelligenciáját a Google

    Egy ilyen címet leírni is olyan érzés mintha legalább egy évtizedet ugrottam volna a jövőbe, pedig minden betűje már most is aktuális! Ugyanis a Google beszállt a magfúzióval foglalkozó Tri Alpha Energy kutatásaiba. A cég célja a jelenlegi áramfejlesztési módszerek magfúziós reaktorokkal való kiváltása. (androbit.net)+(VIDEÓ!)


  • Közelebb a végtelen zöld energiához

    A fúziós energia-előállítás elérésében tettek történelmi felfedezést a németországi Max Planck Intézet kutatói: kísérleteikkel bebizonyították, biztonságban tárolható a több mint 80 millió Celsius-fokos plazma – írja a Hotnews.ro. (kronika.ro)


  • Vulkáni hővel világítanák ki KenyátVulkáni hővel világítanák ki KenyátA kenyai Rift Valley nem csak gyönyörű táj, de a nyolcadik legnagyobb geotermikus energiatermelő hely a világon. A geotermikus energia megújuló energiaforrás, vulkanikusan aktív vidékeken a föld hőjéből termelnek áramot. (euronews.com)+(VIDEÓ!)
  • A Földön még nem megyA Földön még nem megyNémetországban és Kínában is ígéretes eredményekről számoltak be a fúziós kísérletekkel foglalkozó fizikusok. A jövő környezetbarát energiatermelését célzó fejlesztések azonban nagyon messze vannak a megvalósulástól. (magyaridok.hu)
  • Kínai kutatók mesterséges napot hoztak létreKínai kutatók mesterséges napot hoztak létreKínai kutatók nagy előrelépést értek el a fúziós erőművek fejlesztésében. A múlt héten egy német tudóscsoport magfúziós gépe 80 millió Celsius-fokosra hevítette a hidrogéngázt, és egy töredékmásodpercre sikerült plazma állapotú hidrogént létrehozniuk. (index.hu)
  • Bebikázták a világ első fúziós reaktorátBebikázták a világ első fúziós reaktorátMég a német kancellár is berezelt, amikor meg kellett nyomnia a gombot a világ első fúziós reaktorában. Ezt most megúsztuk, de azért elég forró volt a helyzet. konkrétan százmillió fokos. (nol.hu)
NRGENS