Más energiák
Közelebb a végtelen zöld energiához Közelebb a végtelen zöld energiához

A fúziós energia-előállítás elérésében tettek történelmi felfedezést a németországi Max Planck Intézet kutatói: kísérleteikkel bebizonyították, biztonságban tárolható a több mint 80 millió Celsius-fokos plazma – írja a Hotnews.ro. (kronika.ro)


  • Vulkáni hővel világítanák ki Kenyát

    A kenyai Rift Valley nem csak gyönyörű táj, de a nyolcadik legnagyobb geotermikus energiatermelő hely a világon. A geotermikus energia megújuló energiaforrás, vulkanikusan aktív vidékeken a föld hőjéből termelnek áramot. (euronews.com)+(VIDEÓ!)


  • A Földön még nem megy

    Németországban és Kínában is ígéretes eredményekről számoltak be a fúziós kísérletekkel foglalkozó fizikusok. A jövő környezetbarát energiatermelését célzó fejlesztések azonban nagyon messze vannak a megvalósulástól. (magyaridok.hu)


  • Kínai kutatók mesterséges napot hoztak létreKínai kutatók mesterséges napot hoztak létreKínai kutatók nagy előrelépést értek el a fúziós erőművek fejlesztésében. A múlt héten egy német tudóscsoport magfúziós gépe 80 millió Celsius-fokosra hevítette a hidrogéngázt, és egy töredékmásodpercre sikerült plazma állapotú hidrogént létrehozniuk. (index.hu)
  • Bebikázták a világ első fúziós reaktorátBebikázták a világ első fúziós reaktorátMég a német kancellár is berezelt, amikor meg kellett nyomnia a gombot a világ első fúziós reaktorában. Ezt most megúsztuk, de azért elég forró volt a helyzet. konkrétan százmillió fokos. (nol.hu)
  • Hidrogénbombát robbantott Észak-KoreaHidrogénbombát robbantott Észak-KoreaAz észak-koreai állami média közölte, hogy az ország sikeres kísérleti robbantást hajtott végre egy hidrogénbombával szerdán. (origo.hu)
  • Energia előállítás sétával és vizelettel Energia előállítás sétával és vizelettel Zokniba ágyazott miniatűr mikrobákkal működtetett üzemanyagcellákkal (MFC) állítottak elő energiát, melyekhez üzemanyagként vizeletet használtak, az üzemanyag pumpálását pedig a zokni viselőjének lépései biztosították. Ez a kissé bizarr megoldás az első önellátó viselhető MFC alapú energiagenerátor. (sg.hu)
NRGENS