Más energiák
Az évszázad magyar pere! 5000 milliárd eurós nemzeti kincs a tét!Az évszázad magyar pere! 5000 milliárd eurós nemzeti kincs a tét!

Vén István feltaláló 20 milliárd forintos kártérítésre perli a MOL-t az ún. gádorosi NSZ.3 termálkút ügyében. A tározóból 5000 milliárd euró értékben 20 milliárd tonna kőolaj-egyenértéknek megfelelő geotermikus energiát lehet kinyerni 25 év alatt. (ingatlanmagazin.com)


 • 20 százalékkal olcsóbb, mint a földgáz

  20 százalékkal még akkor is olcsóbb termálvízzel fűteni a lakosoknak, mint földgázzal, ha megvalósul a tervezett harmadik rezsicsökkentés – vélte Ádók János, a HVSZ Zrt. igazgatója. Vásárhelyen az elmúlt években közel egymilliárd forintot költöttek a termálvízfűtési rendszer bővítésére, a közeljövőben is ennyit szánnak fejlesztésre. (delmagyar.hu)


 • Magmával működhet a jövő geotermális erőműve

  Egy szerencsésen végződő baleset nyithat utat az újfajta geotermális rendszerek felé. Régóta kérdéses, hogy lehetséges-e a földmélyi magma óriási hőjét valamilyen módon elektromos energiává alakítani, pár évvel ezelőttig azonban senki nem tudta, mi történik, ha megfúrnak egy olvadt kőzettel teli kamrát. (ipon.hu)


 • Folytatódnak a hidegfúziós kísérletek Folytatódnak a hidegfúziós kísérletek A napokban jelentették be, hogy a kaliforniai Industrial Heat vállalat vásárolta meg az Energy Catalyzer (E-Cat) névre hallgató hidegfúziós energiaforrást, amelyet eredetileg két olasz tudós fejlesztett ki. A feltalálók ugyan soha nem bizonyították be, hogy alkotásuk valóban kiválthatja a hagyományos technológiákat, ám az új tulajdonos folytatja a megkezdett munkát. (sg.hu)
 • Növényekből nyertek ki elektromos energiátNövényekből nyertek ki elektromos energiátA növények a fotoszintézis révén képesek a napfény energiájának hasznosítására, az ember alkotta napelemek pedig ezt a folyamatot igyekeznek reprodukálni. Az elmúlt évek során rengeteget fejlődött a technológia, és a nappanelek sok szempontból már jobbak is a napenergia hasznosításában, mint a növények, más dolgokban továbbra is elmaradnak mögöttük. (ipon.hu)
 • Geotermikus energiát hasznosítanák BonyhádonGeotermikus energiát hasznosítanák BonyhádonProjektcéget hozott létre a Pannon Geosolar Kft. és a bonyhádi önkormányzat a geotermikus energia hasznosítására Bonyhádon. A Bonyhád Geosolar Kft.-t hárommillió forintos alaptőkével, a bonyhádi önkormányzat tíz százalékos részesedésével alapították meg. (energiainfo.hu)
 • A kémia bugyraiban rejtőzik a 266 milliárdos magyar cégA kémia bugyraiban rejtőzik a 266 milliárdos magyar cégA 3SZV Zrt.-nek gigantikus, 266 milliárdos alaptőkéje van, de ez fizikailag nem létezik. Egy rejtőzködő professzor vállalkozása, aki korábban a szuperszént, vagyis az energiatermelés egy új módját találta ki. Mostani vállalkozásába is szellemi vagyonát apportálta. Alig több mint másfél éve működik az a cég, amely azzal vált híressé, hogy az alaptőkéje körülbelül két és félszer nagyobb, mint a Mol-é, azaz Magyarország legnagyobb árbevételű társaságáé.(origo.hu)
NRGENS