Napelemek
Videón a sziget, amelyet a Tesla éjjel is működő napelemei borítanakVideón a sziget, amelyet a Tesla éjjel is működő napelemei borítanak

Elektromos autóiról ismeri mindenki a Teslát, de van egy kevéssé szem előtt lévő tevékenysége is a cégnek. Elon Musk másik cége, a napenergiával foglalkozó SolarCity novembertől már hivatalosan is a Tesla alá tartozik, így most az autógyártót érte a megtiszteltetés, hogy egy impozáns projektet jelentsen be. (portfolio.hu)+(VIDEÓ!)


  • Furcsa tervei vannak a világnak Csernobillal

    Rengetegen állnak sorba a területért, itt épülhetne a világ legnagyobb napelemparkja. Összesen tizenhárom ország, köztük Németország és Kína is sorban áll Ukrajnánál a radioaktív terület megszerzéséért, a tervek szerint Csernobil lakatlan környékén építenék meg a világ egyik legnagyobb naperőművét. (privatbankar.hu)


  • Mennyire tiszta a napenergia?

    A megújuló energiák kapcsán sok szó esik arról, hogy a napelemek és a szélerőművek nem bocsátanak ki szén-dioxidot működésük közben, így nem növelik a légkörben az üvegházhatású gázok koncentrációját. (ipon.hu)


  • Napelemes repülővel akar a sztratoszférába jutni egy svájciNapelemes repülővel akar a sztratoszférába jutni egy svájciNapelemes repülőgéppel akar feljutni a sztratoszféráig egy svájci kalandor, mindössze pár hónappal azután, hogy két honfitársa a világon elsőként megkerülte a Földet egy energiáját kizárólag napelemekből nyerő repülővel. (index.hu)
  • Napenergiára áll át egy egész szigetNapenergiára áll át egy egész szigetA Tesla komolyan gondolja napenergiával kapcsolatos terveit. Alig egy nappal azután, hogy a cég részvényesei jóváhagyták, hogy 2,6 milliárd dollárért felvásárolja a SolarCity napelemeket gyártó céget, máris nagy bejelentést tett. (index.hu)
  • A tiszta energia - Épülhet a naperőmű park FertődönA tiszta energia - Épülhet a naperőmű park FertődönA tervek szerint jövő nyár elején már áramot is termelhet Fertődön a naperőműpark. Ha jók lesznek a tapasztalatok, jöhet a folytatás. (kisalfold.hu)
  • A napenergiáé a jövő - mit hoznak ki belőle a cégek?A napenergiáé a jövő - mit hoznak ki belőle a cégek?A napenergia piaca gyorsabban növekszik, mint valaha, de a jövedelmezősége már nem annyira. A kulcs, hogy a szereplők javítsanak a beruházási és működési hatékonyságon - áll a McKinsey tanulmányában. (tozsdeforum.hu)
NRGENS