Napelemek
Visszatért a napenergia a Fehér HázbaVisszatért a napenergia a Fehér Házba

A napenergia-felhasználás és az energiahatékonyság növelésével az Egyesült Államok csökkentheti a klímaváltozás káros következményeit – mondta pénteken a kaliforniai Mountain View-ben amerikai elnök. (hvg.hu)


  • Napelemes parkoló

    A korábban bemutatott i3 és i8 BMV elektromos autók után a bajor cég nemrég bemutatta az autókhoz való napelemes garázst is. Ennek segítségével az elektromos meghajtású autókat teljesen zöld energiával lehet feltölteni, hiszen a töltőáramot napelemek termelik. (ezermester.hu)


  • Kerékpár napenergiával

    Az Amerikában kifejlesztett háromkerekű ELF tulajdonképpen egy hibrid kerékpár, részben napenergia, másrészt a vezető pedálozással hajtja. A kettő kombinációjából egy ideálisnak látszó városi közlekedési eszköz jött létre, ami – a részben zárt karosszériának köszönhetően – még az időjárástól is védett. (ezermester.hu)


  • Ígéretes piacon tör előre az egyik legnagyobb napelemgyártóÍgéretes piacon tör előre az egyik legnagyobb napelemgyártóPénteken tette közzé a világ egyik legnagyobb napelemgyártója, a Jinko Solar, hogy mintegy 100 MW modul szállításáról állapodott meg. Bár a chilei piac egyelőre messze elmarad a világ legnagyobbikaitól, az ország a világon az egyik legvonzóbb földrajzi adottságokkal rendelkezik, így a modulgyártók is igyekeznek egyre erősebb pozíciót kiépíteni. (portfolio.hu)
  • Újabb jó ötlet a Google-től; kölcsönözz napelemet!Újabb jó ötlet a Google-től; kölcsönözz napelemet!Jó dolog a napenergia hasznosítása, és hosszú távon biztosan meg is térül – de gond, hogy magasak az induló költségek. A Google egy új projektje ezen a problémán szeretne segíteni. (geeks.hu)
  • Új forradalom törheti le az energiaárakatÚj forradalom törheti le az energiaárakatNem is olyan sokára éreztetni fogja a hatását a napenergia az energiahordozók árában - állítják amerikai szakemberek, akik szerint az USA-ban máris megfigyelhető az újdonság egyesek számára jó, másoknak kellemetlen hatása. (napi.hu)
  • Dróngyárat vett a GoogleDróngyárat vett a GoogleA Google bejelentette hétfőn a napelemes drónokat gyártó amerikai Titan Aerospace cég megvételét, kiemelve, hogy bevásárlása hozzájárulhat az internetnek a világ távoli sarkaiba való eljuttatásához és más problémák megoldásához is. Az üzlet pénzügyi feltételeit nem árulták el. (hvg.hu)
NRGENS