Napelemek
Óriási napelemparkot venne a General ElectricÓriási napelemparkot venne a General Electric

A napenergia nemcsak a lakosság körében hódít, a zöld forradalomban egyre több vállalat is részt kíván venni, többek között olyan társaságok is érdekeltek már a szolárenergiában mint az Apple, a Google illetve a General Electric. Utóbbi a hírek szerint az átadását követően Japán legnagyobb napelemparkjában tervez részesedést vásárolni. (portfolio.hu)


  • Megéri napkollektort telepíteni rezsicsökkentés után?

    A napkollektor és a napelem nem elérhetetlenül drága, egy 3,6 kW-os, családi házra való napelem-rendszer kiépítése és engedélyezése 1,5-2 millió forintba kerül. Az érdeklődés óriási a rezsicsökkentés ellenére is, csak senki nem rendel, mindenki kivár. (365.postr.hu)


  • Dollárszázmilliárdos üzlet lesz a napenergia

    A globális napenergia-piac évről évre újabb és újabb rekordokat dönt, a Solarbuzz legfrissebb elemzése szerint részben a tovább csökkenő modul és rendszeráraknak köszönhetően a kilátások is igen biztatóak, 2018-ra több újabb mérföldkőhöz érhet a piac. (portfolio.hu)


  • Űrből töltik fel az amerikai hadijárműveketŰrből töltik fel az amerikai hadijárműveketBár az amerikai lakosság kisteherautói is hektoliterszámra égetik a drága benzint, az Egyesült Államokban valójában nem a cowboyok fogyasztják el a legtöbb üzemanyagot, hanem a katonaság. Az olajár növekedése arra készteti a Pentagont, hogy alternatív energiahordozók után nézzen. (index.hu)
  • Reklámok is lehetnek a színes napelemenReklámok is lehetnek a színes napelemenSzínes, átlátszó napelemeket fejlesztettek amerikai kutatók, így a jövőben akár mozaiküvegeket és dekorációkat is lehet majd áramtermelésre használni. A Michigan Egyetem szakemberei úgy vélik, hogy ezzel sokkal szebbé és vonzóbbá tehetik a napelemeket, amelyek ma egyelőre még csak feketében érhetők el. (origo.hu)
  • Napkitörés várható KínábanNapkitörés várható KínábanA kínai Yingli Green Energy Holding világszinten is a napelem modulok legnagyobb gyártójának számít és a kínai piac feszített tempójú növekedésével, értékesítési volumene szemmel láthatóan gyorsan növekszik. (tozsdeforum.hu)
  • Újabb lendületet vett a globális napenergia-piacÚjabb lendületet vett a globális napenergia-piacAz Európai Fotovoltaikus Iparági Egyesület előzetes adatai szerint elsősorban az amerikai, japán és kínai piacnak köszönhetően rekord kapacitás került telepítésre. Az iparág biztató kilátásaiból a szektorban érdekelt cégek is profitálnak, és bár egyelőre több társaság még mindig veszteségesen operál, a részvényárfolyamok már raliznak. (portfolio.hu)
NRGENS