Napelemek
Kenya, az ambiciózus napenergia felhasználóKenya, az ambiciózus napenergia felhasználó

Sorra érkeznek a hírek az afrikai országokból , miszerint egyre több helyszínen, és egyre nagyobb mértékben oldják meg a villamosenergia termelést a nap energiájának kihasználásával. (alternativenergia.hu)


  • Nyugdíjpénzből veszik az olcsó napelemet

    Három év alatt 65 százalékot esett a napelemek ára Nagy-Britanniában. Az energiaminiszter azt javasolja a briteknek, hogy a nyugdíjra félretett pénzükből telepítsenek napelemet, mert jobban megéri, mint a magánnyugdíjpénztárakba fektetni. (hvg.hu)


  • Épül a világ legnagyobb naperőműve

    India úgy döntött, hogy megépíti a világ legnagyobb naperőművét, amely 4000 megawattos teljesítményre lesz képes. Ez négy átlagos atomreaktor teljesítményének felel meg. A projekt hatalmasabb lesz minden eddigi napenergia-programnál. Az erőmű területe több mint 77 négyzetkilométer lesz, vagyis nagyobb, mint Manhattan. (index.hu)


  • Napelemes lesz az Apple okosórája?Napelemes lesz az Apple okosórája?Egy New York Timesban megjelent cikk újabb érdekes, de meg nem erősített információkkal bővíti a továbbra is titokban tartott iWatchról szóló találgatáshalmot. A legfurcsább ötlet, hogy a beszámoló szerint az Apple okosórája a napenergiát is hasznosítja majd. (index.hu)
  • Bajnokok a német naplopókBajnokok a német naplopók2013-ra Németország napenergiából fedezte teljes országos energiaigényének 40 százalékát. 2022-ig bezárják az összes atomerőműveiket, és a teljes gazdaságuk energiaigényét átállítják a megújuló energiákra. Összefoglaljuk az 5 legfontosabb dolgot, amit a német napenergia hasznosításról tudni kell. (erdely.ma)
  • 2015-ben jöhetnek a napelemes kijelzők2015-ben jöhetnek a napelemes kijelzőkKijelzőbe épített napelemekkel oldaná meg a mobil készülékek töltését és adatátvitelét is a Sunpartner Technologies, illetve a 3M. A két vállalat egy olyan átlátszó panelt fejlesztett ki, amely meghosszabbítja az okostelefonok üzemidejét, az alacsonyabb fogyasztású e-book olvasókat pedig gyakorlatilag folyamatosan töltve tartja. (hwsw.hu)
  • Most a bankoknak ment neki a Tesla-vezérMost a bankoknak ment neki a Tesla-vezérMár az az ötlet is innovatív volt, mellyel létrehozta napjaink egyik leginkább nagyra tartott vállalkozója a napenergia-rendszerek lízingelésével foglalkozó SolarCityt. A Tesla atyjaként is ismert Elon Musk cége tegnap újabb meglepő lépéssel állt elő. Egy online saját rendszert terveznek bevezetni, mellyel azok is részesedhetnek a napenergiapiaci forradalomból, akik nem akarnak kifejezetten napelemeket telepíteni házaikra - írja a CNN. Újabb innovatív ötlettel állt elő a SolarCity, mely ezúttal azokat vette célba, akik nem akarnak napelempaneleket telepíteni házaikra. (portfolio.hu)
NRGENS