Napelemek
Nem álom: ingyen áram öt éven belülNem álom: ingyen áram öt éven belül

A technológiai fejlődésnek, az állami támogatásnak és a panelek árcsökkenésének köszönhetően robbanásszerűen bővül a háztetőkre szerelt napelemek használata az USA-ban: az elmúlt két évben a paksi atomerőmű kapacitásának másfélszeresével borították be házaikat az amerikaiak. (napi.hu)


  • Börtön is járhat a kínai büntetővám kijátszásáért

    Egy német jogi tanácsadó cég szerint a vásárlókra is magas büntetés, vagy akár börtönbüntetés is kiszabható, akik olyan kínai napelemeket vásárolnak, amivel kijátszották a EU-Kína büntetővám egyezséget. (napelem.tumblr.com)


  • Lázár szava döntött, nincs pénz napelemfarmokra

    Tíz hónappal azután, hogy lezárult az NFÜ megújuló energiák felhasználását támogató pályázata, a napokban módosították a pályázati feltételeket. Napelemfarmok építésére mégsem adható támogatás, holott a hazai vállalkozások többszörös igényt nyújtottak be a 9 milliárdos keretre. Szeptemberben kiderült, hogy a pályázók között volt több NFÜ-közeli cég is, ezért akkor Lázár János felfüggesztette a további kifizetéseket.(index.hu)


  • Hódít a napenergia az USA-banHódít a napenergia az USA-banPublikálta a Solar Energy Industries Association (SEIA) az amerikai szolárpiac harmadik negyedéves alakulásával kapcsolatos elemzését, mely szerint a július-szeptemberi időszak az eddigi második legsikeresebb negyedév volt az újonnan telepített kapacitások tekintetében. (portfolio.hu)
  • Már napenergiába is fektethet a SparnálMár napenergiába is fektethet a SparnálA Spar vásárlói az áruházak tetejére szerelt naperőművekbe is fektethetik megtakarításaikat. A 25 éves futamidő alatt az áruházlánc évi 5,1 százalékos hozamot ígér vásárlási utalványban. (hvg.hu)
  • Napelemes panelház, új fűtésrendszerrelNapelemes panelház, új fűtésrendszerrelVan egy példaértékű tízemeletes panelház Uránvárosban, ahol újraszigetelték az egész épületet, kicserélték a teljes fűtésrendszert s most napelemek is működnek a tetején. Ily módon a korábbi fűtésköltségek megfeleződtek. A részletekről Kiss Dezső közös képviselővel beszélgettünk. (bama.hu)
  • Tízezerből egy: tűzvédelem a napelemes rendszerek eseténTízezerből egy: tűzvédelem a napelemes rendszerek eseténRégi téma a napelemek kapcsán, hogy mi történik tűz esetén ha napelem is van a tetőn, illetve kiválthat-e a maga a napelemes rendszer tüzeket. Utóbbi leginkább azért következhet be, mert a rendszer villamos részében bekövetkező rövidzárlat tüzet okozhat, amely könnyen lángba boríthatja az egész tetőszerkezetet. (napelemek.blog.hu)
NRGENS