Napelemek
Figyelem, így lehet neked is filléres a rezsid!Figyelem, így lehet neked is filléres a rezsid!

Hetek óta egy felhő sincs az égen, s hétágra süt a nap Magyarországon. Ilyenkor a legtöbb emberben felvetődik a kérdés, miért is nem kezdünk otthonainkban is valamit az "ingyenenergiával"? Ennek egyik fő oka az áramszolgáltatók felé történő engedélyeztetés bonyolultságában keresendő. De mit is kell tudni háztartási méretű kiserőművek hálózathoz történő csatlakoztatási eljárásáról? (penzcentrum.hu)


  • Kilenc órát repült a napelemes drón

    AeroVironment nevű cég bejelentette, hogy jól sikerültek napelemes drónjának friss kültéri próbarepülései: a Puma AE a cég által kifejlesztett akkumulátorral kilenc óra 11 percig bírta, sokkal tovább, mint ameddig a ma a területen használt átlagos pilóta nélküli gépek. (index.hu)


  • Perovszkit szerkezetű anyag az olcsó és hatékony napelemben

    A Napból a Földre érkező energia hasznosításának egyik alternatívája a napelem, amely a fény energiáját, fotovoltaikus hatásnak köszönhetően, közvetlenül elektromossággá alakítja. (mernokbazis.hu)


  • Bemutatkozik az egyedülálló mobil napelemes töltőállomás GönyűnBemutatkozik az egyedülálló mobil napelemes töltőállomás GönyűnFormula Student Hungary rendezvényhelyszín a Rezipe projektben megvalósított, mobil napelemes töltőállomás bemutatóját szombaton tartják a Formula Student Hungary rendezvény keretében. (kisalfold.hu)
  • Szolár-tömegfinanszírozás: kamatot ígér a napenergiás KickstarterSzolár-tömegfinanszírozás: kamatot ígér a napenergiás KickstarterNemcsak a kreatív projekteknek van tömegfinanszírozási platformja, de a megújuló energiáknak is: a napenergia Kickstarterének is becézett Solar Mosaic pénzgyűjtő oldal. Ám itt a Kickstartertől eltérően a befektetők nem csupán adakoznak, hanem megtérülésre is számíthatnak. (piacesprofit.hu)
  • Ismét napelemek a Fehér HázonIsmét napelemek a Fehér HázonTöbb évtized után ismét napelemeket helyeznek el a washingtoni Fehér Ház tetején, megerősítve Barack Obama elnöknek a megújuló energia melletti elkötelezettségét. Az első napelemeket 1979-ben Jimmy Carter szereltette fel az amerikai elnöki hivatal tetejére és 1986-ban Ronald Reagan távolíttatta el őket onnan. (ma.hu)
  • Óriás naperőművet építenének PécsenÓriás naperőművet építenének PécsenEgy Németország több részén már évek óta, s hazánkban is nemsokára napelemparkokat üzemeltető német nagyvállalat kezdte el egy pécsi naperőmű tervezését. A cég hazai képviselete a Tüskésrétet nézte ki magának: itt több mint húsz focipályányi területet borítana be napelemekkel. A megtermelt energiát eladnák a szolgáltatónak. (pecsma.hu)
NRGENS