Napelemek
A napelemvita lezárásával elkerülhető a kereskedelmi háborúA napelemvita lezárásával elkerülhető a kereskedelmi háború

– Azt hittem, hogy mind szabadságon lesznek, de látom, nem ez a helyzet – mondta az újságíróknak némileg csalódottan Karel De Gucht, az EU kereskedelemmel foglalkozó biztosa, amikor nemrég bejelentette, hogy az Európai Bizottság megegyezett a kínai tárgyalópartnerekkel a napelemek áráról. A bizottság tavaly szeptember óta vizsgálódott. (nol.hu)


  • Erősödik az önellátó napenergia-fogyasztás Németországban

    Az alacsonyabb hagyományos tarifák, az elektromosság magasabb aránya és az energiatároló rendszerek növekvő hozzáférhetősége járult hozzá, hogy az önálló napenergia fogyasztás sokkal vonzóbb opcióvá vált a német napenergia termelők körében.. Az új német napelemes rendszerekkel rendelkező háztulajdonosok, és vállalatok egy harmada fogyasztja már a saját maga által előállított áramot. (Aiolus News)


  • Napelemek a szeméttároló felett

    Fotovoltaikus erőművet hozna létre a nagyváradi szeméttelep egy több mint három hektáros területén az ECO Bihor Kft. Mintegy másfél millió eurós norvég támogatásban bíznak, hangzott el. (erdon.ro)


  • Újra tündökölhet a német szolárcég - 40 százalékot repült az árfolyamÚjra tündökölhet a német szolárcég - 40 százalékot repült az árfolyamAz egykor jóval szebb napokat is megélt német napelemgyártó társaság, a Solarworld a tegnapi több mint 25 százalékos ralit követően ma eddig újabb több mint 15 százalékkal ugrott feljebb, azt követően, hogy a vállalat hitelezői elfogadták a társaság reorganizációs terveit. (portfolio.hu)
  • Nap-chip,amely nem merül leNap-chip,amely nem merül leSol Chip izraeli társaság kutatói kifejlesztettek egy olyan chipet, amely sohasem merül le. Önmagát tölti fel és vezeték nélküli módon energiát ad más hordozható elektronikus készüléknek. (Aiolus News)
  • Napenergiával bővít az ALTEONapenergiával bővít az ALTEO146 millió forintos, zöldmezős beruházás keretében épít ki fotovoltaikus kapacitást a vállalat – Az évi 250 megawattórányi zöldáramot a kötelező átvételi rendszeren (KÁT) kívül, közvetlenül partnerének értékesíti az ALTEO. (energiainfo.hu)
  • Téves gazdasági elemzés vezethetett országok közötti vitához?Téves gazdasági elemzés vezethetett országok közötti vitához?Téves adatokon alapulhat az EU-Kína közötti napelem gyártással kapcsolatos vita. Az Európai Bizottság ugyanis újra átvizsgálja az Europressedienst német cég által szolgáltatott adatokat, amely alapján Brüsszel egy lehetséges minimál ár meghatározását, illetve büntetővámot helyezett kilátásba a Kínából érkező napelemekre azok túlzottan alacsony dömpingára miatt. (reuters.com)
NRGENS