Napelemek
Naperőműveket építenének Csernobil közelébenNaperőműveket építenének Csernobil közelében

A csernobili atomkatasztrófa után 30 évvel merész tervekkel rukkolt elő Ukrajna, az atomerőmű környékén lévő területeket szolárpanelek telepítésével akarják újjáéleszteni. Ehhez keresnek most beruházókat az ukránok. (portfolio.hu)


  • A Solar Impulse 2 megkezdte világkörüli útjának utolsó szakaszátA Solar Impulse 2 megkezdte világkörüli útjának utolsó szakaszátA Solar Impulse 2 megkezdte világkörüli útjának utolsó, legnehezebb szakaszát. A napelemes repülőgép vasárnap hajnalban szállt fel Kairóból, hogy aztán 48-72 órán belül landoljon Abu-Dzabiban, ahonnan több mint egy éve kelt útra. (ujszo.com)
  • Közel a célhoz a Solar Impulse 2Közel a célhoz a Solar Impulse 2Elérte Föld körüli útjának utolsó előtti állomását a Solar Impulse 2 kísérleti repülőgép, amelyet kizárólag napenergia hajt. Kairóban szállt le szerdán hajnalban. Végállomása ugyanott lesz, ahonnan tavaly márciusban indult, Abu Dzabiban. (euronews.com)+(VIDEÓ!)
  • Közösségi napenergia-programok jöhetnek a nagyvárosokbanKözösségi napenergia-programok jöhetnek a nagyvárosokbanA közösségi napenergia termelés lehet a megoldás a nagyvárosban élők számára, ha szeretnének részben sajálábukra állni az energiaellátásban, de nem rendelkeznek tetőfelülettel, ahová szolár panelek telepíthetők - írja a MarketWatch. (energiainfo.hu)
  • Naperőmű épült SajóbábonybanNaperőmű épült SajóbábonybanSajóbábonyban a Newergies Kft. kivitelezésében, a Solarpark-Bábony Kft. 200 millió forintos beruházásában 500 kilowatt teljesítményű naperőmű épült, a létesítményt szerdán adták át. (hvg.hu)
NRGENS