Napelemek
Elkészült a napelemgyár épületeElkészült a napelemgyár épülete

A csornai napelemgyár képes lesz felvenni a versenyt a piacon még a kínai vetélytársakkal is. Ezt a jelenlegi legfejlettebb technológia garantálja, illetve a napelemgyártás egyik vezető cégének együttműködése - állítja dr. Maczinkó István fejlesztési igazgató. (kisalfold.hu)


  • Megérkezett Arizonába a Solar Impulse 2

    Világ körüli útját folytatva megérkezett Arizonába a napenergiával működő, együléses Solar Impulse 2 repülő. A svájci gyártású gép Phoenix egyik külvárosában, Goodyearben szállt le egész napos útja végén, helyi idő szerint röviddel este 9 óra előtt. (ujszo.com)


  • Újra a felhők között a napelemes repülőgép

    Újra a levegőben a Solar Impulse 2 napelemes repülőgép, hogy 16 órányi utazás után Phoenixbe érjen. Az új szakasz pilótája André Borschberg, aki az előzetes számítások alapján magyar idő szerint holnap hajnali ötkor száll majd le. (origo.hu)


  • A Csendes-óceánt is átrepülte a napelemes repülőgépA Csendes-óceánt is átrepülte a napelemes repülőgépA gép Hawaiiból indult és megállás nélkül 62 órát repült üzemanyag nélkül, miután sikeres landolást hajtott végre San Francisco közelében. (hvg.hu)
  • Napelemmel a Föld körülNapelemmel a Föld körülA Solar Impulse projekt, amelynek célja, hogy egy repülőgép ásványi üzemanyag felhasználása nélkül repülje körbe a Földet, a végéhez közeledik. (prim.hu)
  • Az esőből is energiát nyer egy új napelemAz esőből is energiát nyer egy új napelemA mai napelemek és úgy általában a napenergia felhasználásának egyik fő gyengéje, hogy időjárásfüggő, és nincs még igazán hatékony, széles körben használható energiatárolási megoldás ennek az áthidalására. (index.hu)
  • Napelemfarm épült a szabolcsi KemecsénNapelemfarm épült a szabolcsi KemecsénAz 540 napelemtáblából álló napelemfarmnak három nagyobb iskola áramigényének megfelelő teljesítménye van. A projektben biomasszagyártó gépsor és a megújuló energiaforrásokat bemutató Zöld-ház is létesült. (magyarepitok.hu)
NRGENS