Napelemek
Mintha csak üveg lenne: videón a teljesen átlátszó napelemMintha csak üveg lenne: videón a teljesen átlátszó napelem

Az átlátszó napelem előnye, hogy ablakként vagy kijelzőként is használható. A Michigani Állami Egyetem kutatóinak találmányáról másfél éve számoltunk be először, de a fejlesztés természetesen nem állt le, azóta is dolgoznak az átlátszó napelemeken. (hvg.hu)+(VIDEÓ!)


  • Jön a napelemes önmelegítő kabát

    Az MIT kutatói-fejlesztői által feltalált anyag a Nap hőjét raktározza el rosszabb időkre, például a hűvös estékre. Egy polimer réteg révén az anyag a magába gyűjtött hőmennyiséget képes kémiailag elraktározni, és később a viselője rendelkezésére bocsájtani. (index.hu)


  • Az LG további közel félmilliárd dollárt fektet a napelemgyártásba

    Jelentősen bővíti napelemüzletágát az LG Electronics (LG), amely dél-koreai napelempanel-gyártási kapacitását 435 millió dollár (527,2 milliárd won) értékű beruházással fejleszti tovább. (prim.hu)


  • Napenergia boom DubaibanNapenergia boom DubaibanAz arab világban egyre másra rendkívül ambíciózus napenergia tervek látnak napvilágot. A legújabb, hogy Dubaiban 2030-ra midnen háztetőre napelemeket telepítenének. A program része az ország több milliard doláros, zöldenergia sratégiájának. (energiainfo.hu)
  • Kína brutális tempóban tereli maga felé a napfénytKína brutális tempóban tereli maga felé a napfénytA 9900 MW - ennyi napelemes kapacitást szerelt fel és kapcsol be a hálózatába Kína csak az idén. Ezzel tovább trappolnak a 150 GW-os céljuk felé, és most már hallani sem akarnak lassításról. (hvg.hu)
  • Átlátszó napelemekre cserélhetjük az ablakainkatÁtlátszó napelemekre cserélhetjük az ablakainkatTeljesen átlátszó napelempanelt alkottak Amerikában, mellyel akár az óriási felhőkarcolók üvegei is helyettesíthetők vagy kiegészíthetők lehetnek. A szerkezet egyelőre fejlesztési fázisban van, de ha sikerül javítani energiatermelő hatékonyságán, számos területen hozhatna forradalminak nevezhető változást. (mno.hu)+(VIDEÓ!)
  • Magyar napelemes autó versenyez AusztráliábanMagyar napelemes autó versenyez AusztráliábanJavában szeli a kilométereket a Megalux csapat versenygépe Ausztráliában. A világ legnehezebb ökofutamán 25 ország 45 napelemes autója állt rajthoz. (origo.hu)
NRGENS