Napelemek
Napelemes erőművet az Energiacentrum.com-tól!Napelemes erőművet az Energiacentrum.com-tól!

Az Energiacentrum.com (Kautéla Zrt.) kedvező feltételekkel és pályázati segítség közbeiktatásával vállalja, hogy egy biztos alapokon nyugvó (garantált áram átvételi árak) befektetést hozzon létre segítségünkkel. A napelemes erőmű (MegaWatt méretű) olyan életre szóló befektetés, amely nyugodt aranykort biztosít Önnek. A hosszú távon biztos bevételt termelő napelemes erőművek létrehozásának minden részletre terjedő alaposságával vállaljuk a projekt kezelését, megvalósíthatóságát. Hasonló projektekben nagy gyakorlattal és referenciákkal rendelkező kollégáink személyes konzultáció keretében ismertetik Önnek a lehetőséget!


 • Kuba: napelemek az ország legeldugottabb zugaiba is

  Ha valahol van létjogosultsága a napenergia felhasználásának, az a trópusi övezet és egy olyan viszonylag szegény országnak, mint Kuba alapvető fontosságú lehet. Fidel Castro szigetén egyre inkább felfedezik ennek jelentőségét.Az Ecosol kubai elektromos társaság közlése szerint jelenleg 544 lakóépület, 882 közös tv-néző terem (ott még ilyen is van!) és 467 orvosi rendelő elektromos szolgáltatását látják el napenergiából az ország elszigetelt, hegyes területein. Ugyanezekben a körzetekben több mint 500 iskola televízióinak, videókészülékeinek és számítógépeinek biztosítanak elektromos áramot a napelemek.Mint az Ecosol közleménye hangsúlyozta, ezek a napelemes létesítmények függetlenek az országos elektromos hálózattól, mivel a hozzá való kapcsolódás a földrajzi viszonyok miatt túlságosan bonyolult lenne, és a közelmúltig ezekre a településekre a villanyt sem tudták bevezetni.


 • Napelemekkel szerelik fel a felújított repülőteret San Joséban

  Egy milliárd dolláros költségvetésből újítják fel a kaliforniai San José város Mineta nemzetközi repülőterét: az újjászülető légikikötőben komoly szerep jut a napfénynek.Mindenekelőtt olyan falakat kap az új B Terminál, amely lehetővé teszi a természetes fények minél jobb kihasználását, felszerelnek továbbá összesen 1 MW teljesítményű napelem-paneleket, amelyek a helyi San José Mercury News szerint egy 3000 férőhelyes bérelhető gépkocsi-garázst fűtenek.


 • A farmer, mint napelemA farmer, mint napelem„Szép nyári nap, foltos farmerek az út mentén” – az egykori nagy Neoton-sláger szerzői nem is gondolták, hogy a dalban szereplő farmeres fiatalok tudtukon kívül potenciális napelem-képzők. A New York állambeli neves Cornell egyetem kutatói ugyanis rájöttek, hogy a farmernadrágok kék festékanyagának molekuláit felhasználhatják egy olyan kémiai struktúra létrehozására, amelyet COF-nak (covalent organic framework - kovalens szerves keret) neveznek. Ez pedig az eddiginél sokkal olcsóbb és rugalmasabb napelemek gyártását segítheti elő. Mi ennek a magyarázata? Az ipari festőanyagnak használt phtalocianinnak a klorofillhoz hasonló a szerkezete, és képes csaknem a teljes napspektrumot magába szívni. A kémiai folyamat ezeket a molekulákat egy kétdimenziós „terítőre” teszi, majd egymás tetejére polcolja őket, megnyitva az utat a feltöltődéshez.
 • Napelemekkel szerelik fel a felújított repülőteret San JosébanNapelemekkel szerelik fel a felújított repülőteret San JosébanEgy milliárd dolláros költségvetésből újítják fel a kaliforniai San José város Mineta nemzetközi repülőterét: az újjászülető légikikötőben komoly szerep jut a napfénynek.Mindenekelőtt olyan falakat kap az új B Terminál, amely lehetővé teszi a természetes fények minél jobb kihasználását, felszerelnek továbbá összesen 1 MW teljesítményű napelem-paneleket, amelyek a helyi San José Mercury News szerint egy 3000 férőhelyes bérelhető gépkocsi-garázst fűtenek.
 • CETICA-program a napelemek könnyebb integrálásáhozCETICA-program a napelemek könnyebb integrálásáhozA nanotechnológiának a napelemeknél való alkalmazásával olyan hatékony, kisméretű, mindenféle felületre, tetőre, falra is felszerelhető modulokat lehet létrehozni, amelyeknek nincsen szükségük külön panelre. Ez a célja az Asztúriai Anyagtechnológiai Intézet (ITMA) CETICA-tervének. (Ciudad Eco TecnológICA). Az AcelorMittallal és az Accionával közösen kidolgozott technológia, amelynek egy fontos eleme vékony amorf szilicium- vagy mikrokristályrétegek létrehozása a napelemeken, lehetővé teszi a napenergia árának mintegy a felére való csökkentését és a könnyíti építészeti integrációját. (Egy első generációs, mono- vagy polikristályos napelem által termelt egy watt energia kb. 2 euróba kerül). A legérdekesebb azonban, hogy ezeket bármilyen anyagú felületre közvetlenül lehet alkalmazni, legyen az acél, kerámia, vagy műanyag.
 • Nevelési célzatú napelem-panelek VermontbanNevelési célzatú napelem-panelek VermontbanNem csupán az energiatermelés a feladata az amerikai Vermont állambeli Rutland városban felállított új napelemes rendszernek, hanem az is, hogy ráneveljék a lakosságot a tiszta energia előnyeire. Az 50 kW beépített napelem panel annyi áramot termel, amellyel optimális napsütés mellett több tucat háztartás áramszükségletét képes ellátni. A működtető Central Vermont Public Services lehetőséget biztosít arra, hogy iskolai csoportok és más szervezetek számára vezetett üzemlátogatásokat tartsanak a létesítményben, hogy megismerkedhessenek működési elveivel, és ennek kapcsán a megújuló energiák jövőjével, lehetőségeivel.
 • Napelemes taxi a limai szmog ellenNapelemes taxi a limai szmog ellenPerui diákok napelemessé változtatnák a dél-amerikai ország legelterjedtebb tömegközlekedési eszközét, a taxit. A limai San Universidad de América elektromérnöki karának hallgatói, akik korábban már a napelemes riksákkal felhívták magukra a figyelmet, most a taxikat szeretnék tiszta energiájúvá alakítani, hogy csökkentsék a perui főváros és az ország más városainak egyre növekvő légszennyezettségét. Lima ma Latin-Amerika egyik legforgalmasabb és legszennyezettebb városa elöregedett autóparkja miatt. Egy közelmúltban készült tanulmány szerint Lima CO2-kibocsátásának 80 százalékát a közlekedés adja, ahol a kocsik 60 százaléka gázolajjal működik.
 • Első díjas napház
 • Napelemes futball-labda
 • A francia elektromos hálózatot féltik a napenergia-robbanástól
NRGENS