Napelemek
Magyar fejlesztésű autó is indul a napelemes autók világversenyénMagyar fejlesztésű autó is indul a napelemes autók világversenyén

Bemutatták hétfőn a Kecskeméti Főiskola Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolai Karának (GAMF) MegaLux nevű napelemes autóját, amellyel fejlesztői az ausztráliai World Solar Challenge versenyen indulnak az idén. (metropol.hu)


  • A Google segít kiszámolni, megéri-e napelemet telepíteni a tetőre

    Hétfőn új szolgáltatást indított a Google. A Project Sunroof nevű kalkulátor még csak kísérleti fázisban van, és még az Egyesült Államokban sem érhető el mindenhol, nemhogy azon kívül. Ahol viszont elérhető, ott ki tudja számolni, hogy egy háztetőre megéri-e napelemet telepíteni vagy nem.(444.hu)


  • Ez lesz a világ első napelemes sportkocsija

    Az ausztrál EVX startup arra vállalkozott, hogy valódi, működőképes napelemes sportautót készít, amelyet a novemberi SEMA autóshow-n mutat majd be. (origo.hu)


  • Drága móka lesz újra reptetni a Solar Impulse-tDrága móka lesz újra reptetni a Solar Impulse-tBertrand Picard, a Solar Impulse 2 napelemes repülőgép pilótája húszmillió eurót (6,1 milliárd forint) akar gyűjteni 2016-ban, hogy a repülő folytathassa Föld körüli útját. (metropol.hu)
  • Hillary Clinton napelemekkel kampányolHillary Clinton napelemekkel kampányolA demokrata elnökjelölt Hillary Clinton célja az, hogy növeljék az USA bizalmát a megújuló energiafelhasználás terén, és ígéretet tett arra, hogy az Egyesült Államokban több mint félmilliárd napelemet helyeznek üzembe a hivatalba lépését követő négy éven belül. (mno.hu)
  • Hollandia felmászik a tetőreHollandia felmászik a tetőreFelrobbant a napelempiac Hollandiában - az égbe szökött az értékesítés, most már mindenki ilyet akar a saját háza tetejére tetetni. És ehhez az egészhez nem az egyébként is visszafogott árcsökkenéseknek van köze, hanem a kormányzati szerepvállaláshoz. (hvg.hu)
  • 5 cent és tovább esik – az iparban és a háztartásban is tarol a napenergia5 cent és tovább esik – az iparban és a háztartásban is tarol a napenergiaA napsütésben gazdag országokban ma már 5 cent, vagyis kevesebb mint 15 forint a napenergia kilowattóránkénti ára, ami a napelemek és a hozzájuk kapcsolt új típusú akkumulátorok fejlődése révén hamarosan már az átlagos adottsággal rendelkező államok esetében is lekörözi a hagyományos energiaforrások árait. (chikansplanet.blog.hu)
NRGENS