Napelemek
Napelem és szélgenerátor a geodéziai mérőtoronyra telepített mikrohullámú átjátszónNapelem és szélgenerátor a geodéziai mérőtoronyra telepített mikrohullámú átjátszón

A napenergia és a szélenergia egyaránt szerpet játszik a kőszárhegyi mikrohullámú intenetátjátszó torony működésében. Az energiát akkumulátorokban tárolják, így szélcsendes éjszakákon is üzemelhetnek a berendezések. A szigetüzemű hibrid áramtermelő rendszer kiépítése olcsóbb és praktikusabb volt, mint több száz méterről bevezetni az áramot.


  • Napelemeket szerelnek az Eiffel toronyra

    2011-re az Eiffel toronyra napelemek kerülnének felszerelésre, hogy az esti kivilágítás energia igényét az építmény részben saját maga tudja előállítani. A 324 méter magas építményt esténként 20 ezer fényforrás világítja meg, ami tetemes villamos áramot fogyaszt minden nap.


  • Napelem adja az energiát a világ egyik leghosszabb gyalogoshídjának

    LED fényforrásoknak szolgáltat villamos energiát az a 84 napelem modul, amit a világ egyik leghosszabb gyalogoshídjára telepítettek. A híd fényellátása ilyen módon évi 37 és fél tonna szén-dioxid kibocsátástól mentesít. A 470 méter hosszú hídon a napelemek a hetente több mint harmincezer embernek szolgáltatják a világítás energiáját.


NRGENS