Napelemek
Napelem emberi hajbólNapelem emberi hajból

Emberi hajból készítettek napelemet a nepáli fiúk


  • Napelem tetőcserép formában

    A tetőcserép alakú napelem ötlete azért lehet érdekes, mert egyes épületekre pl. műemlékvédelmi okokból más megoldás nem alkalmazható. Az ilyen cserépalakú napelemeknek tehát megvan a helye és szerepe. Az más kérdés, hogy kinek jutott eszébe először a gyártani ezt az érdekes terméket.


  • Fűthetünk -e napelemmel vagy szélgenerátorral?

    Bár a napelemmel vagy szélgenerátorral előállított villamos energia túl drága és kiszámíthatatlan ahhoz, hogy bárki ezzel fűtési célt valósítson meg, így elsőre nemmel válaszolhatunk a kérdésre. Mégis vannak olyan ritka esetek, amikor számítaásba vehetjük az ilyen megoldást.


  • A Sanyo új napelemes töltőt fejlesztettA Sanyo új napelemes töltőt fejlesztettAz új napelemes töltő alkalmas telefonok, mp3 lejátszók, játékok stb. töltésére. A napelem egy lítium ion akkumulátort tölt és praktikusan usb csatlakozóval látták el.
  • Napelem tölti az iPhone telefontNapelem tölti az iPhone telefontNapelemmel is tölthető az iPhone az ehhez kifejlesztett napelemes töltővel. A praktikus eszköz segítségével a szabadban, konnektor nélkül sem maradunk telefon nélkül.
  • Kötelezővé teszik a napelemből származó energia átvételét JapánbanKötelezővé teszik a napelemből származó energia átvételét JapánbanJövőre a napelem által előállított áram átvétele kötelezővé válik Japánban. Ezzel a rendelkezéssel a napenergia hasznosítás ösztönzése és a megújuló energia részarányának további növekedése várható. 2020-ig japán hétszeresére szeretné növelni a háztartások napenergia előállítását.
  • Klímaberendezés üzemeltetése napelemmelKlímaberendezés üzemeltetése napelemmelA klímatizálás napelemmel történő üzemeltetése éppen azért ideális, mert amikor a napelem a legjobban termeli az áramor, akkor igényli a klíma a legtöbb energiát. A napelemes rendszer és a klímatizálás így kedvezően illeszthető egymáshoz.
NRGENS