Napelemek
Napelemek általános használati utasításaNapelemek általános használati utasítása

Hogyan használjuk a napelemeket, használati útmutató napelemekhez. Bár a napelemek használata viszonylag egyszerű, különösebb bonyodalmat nem szokott okozni, mégis egyre többször kérdezik a vásárlók, van-e használati utasítás a napelemekhet. A napelemgyárak ilyen leírást nem szoktak adni, ennek a hiánynak a pótlására tesz kísérletet az Energiacentrum.com


  • Olcsóbbak lesznek a napelemek

    Rövidesen enyhül a napelemek gyártásához szükséges szilíciumhiány a világban, ezért rövidesen olcsóbbak lesznek a napelemek is. A napelemek iránti kereslet és az árcsökkenés egyaránt további virágzó perspektívát jelenthet a napelemek számára.


  • Napelem, napelemes rendszerek megtérülése

    Napelemes rendszerek megtérüléséről sokan azt gondolják, hogy nagyon hosszú időbe tellik, de sok szempontot kell figyelembe venni annak megítélésénél, hogy milyen helyzetben, hogyan kell a megtérülést számolni. Nem mindegy az sem, hogy milyen típusú a napelemes rendszer és mekkora a beépített teljesítmény a napelemes rendszerben. Ezen kívül is vannak még szempontok, amit most megpróbálunk átfogóan bemutatni.


  • Bertrand Piccard világkörüli útra tervezett napelemes repülőgépének prototípusaBertrand Piccard világkörüli útra tervezett napelemes repülőgépének prototípusaA repülő hajtóművét négy darab villamos motor adja, amelyeket a szárny felületén elhelyezett 24 ezer darab napelem lát majd el energiával.
  • Segédlet a napelemes rendszerek tervezéséhezSegédlet a napelemes rendszerek tervezéséhezNapelemes rendszerét önnmagának is megtervezheti, ehhez próbál segítséget és tanácsot adni az Energiacentrum.com. Milyen napelemekkel és inverterekkel kalkuláljun? Mennyi lesz a várható energiatermelés? Hogyan szereljük össze a rendszert, mire figyeljünk oda? Miért térnek el a napelemes rendszerek energiatermelési adatai? Hogyan optimalizáljunk?
  • Napkövető rendszerek, napkövető berendezésekNapkövető rendszerek, napkövető berendezésekA napkövető berendezések sajátosságairól, a napelem forgatók használatáról, előnyeiről, kockázatairól szóló cikk. Az első látásra egyértelműen mindenhol jól használtató solár traker berendezések alkalmazását járjuk körül. Több szempontból kell megítélni a napkövetők használatát, ebben próbálunk segítséget nyújtani, nagyobb rálátást adva erre az izgalmas témakörre.
  • Hálózatra táplálás engedélyeztetési eljárás napelemeknélHálózatra táplálás engedélyeztetési eljárás napelemeknélItt megtudhatja, hová kell fordulnia, ha napelemes vagy szélgenerátoros rendszert hálózatra szeretne csatlakoztatni. Ügyintézők elérhetősége, különböző áramszolgáltatóknál. A napelemes rendszerek és a szélgenerátoros rendszerek hálózatra táplálásának lehetősége Magyarországon törvényi lehetőség, amit érdemes kihasználni, mert így gazdaságosabban használható fel az energia ott, ahol van vezetékes áramellátás.
NRGENS