Napelemek
Már épül a nagy magyar napelemes erőmű Már épül a nagy magyar napelemes erőmű

Lerakták Magyarország legnagyobb napelemes erőművének alapkövét a Mátrában pénteken, a 15 megawattos teljesítményű fotovoltaikus, mintegy 6,5 milliárd forintba kerülő erőmű a Mátrai Erőmű Zrt. beruházásában épül meg. (privatbankar.hu)


  • Kényszerleszálláson a Solar Impulse 2

    A romló időjárási viszonyok miatt kényszerleszállást kell végrehajtania a Solar Impulse 2 napelemes repülőgépnek Japánban, Nagoja mellett. (origo.hu)


  • Solar Impulse 2: most kell imádkozni

    Vasárnap hajnalban a kínai Nankingból felszállt a Solar Impulse 2 napelemes repülőgép, hogy teljesítse világ körüli útja legnehezebb szakaszát, a Csendes-óceán átrepülését – írja az MTI. A Nankingból Hawaiira vezető utat a tervek szerint hat napig fog tartani. (index.hu)


  • Nekivág a csendes-óceáni útszakasznak a Solar Impulse 2Nekivág a csendes-óceáni útszakasznak a Solar Impulse 2Közép-európai idő szerint hétfőn 21 órakor útnak indul Nankingból a napelemes repülőgép, a Solar Impulse 2, hogy világ körüli útja eddigi legnehezebb szakaszát, a Csendes-óceán átrepülését teljesítse. (origo.hu)
  • Pénzt termelnének a szolár autósztrádákPénzt termelnének a szolár autósztrádákAmit egy-két évtizeddel ezelőtt még inkább fantasztikus álmodozásnak tartottunk, az mára valósággá vált. Egyre másra születnek az újabb és újabb technológiák, amelyek a többi között napsugárból, tengerek hullámzásából, a szél erejéből állítják elő a számunkra nélkülözhetetlen energiát. (tozsdeforum.hu)
  • A napenergia a jövő? - Csak hiszedA napenergia a jövő? - Csak hiszedEgyre népszerűbb a napenergia a világon, a napelemek iránti kereslet évről évre emelkedik, az energetikát sokak szerint átalakító technológiából sok cég akart profitálni, ez azonban nem mindenkinek sikerült. (portfolio.hu)
  • Felhős időben is működő napelemeket fejlesztettekFelhős időben is működő napelemeket fejlesztettekEurópai kutatóknak sikerült olyan napelemeket kifejleszteniük, amelyek képesek borús időben is energiát termelni, és a hatékonyságuk is elfogadható. (origo.hu)
NRGENS