Napelemek
Hamarosan a napenergia lesz a legolcsóbb Hamarosan a napenergia lesz a legolcsóbb

Öt év alatt 80 százalékot esett az áramot termelő napelemek ára az USA-ban és Európában. A napból nyert energia hamarosan olcsóbb lesz, mint a gázból vagy szénből nyert energia. (hir24.hu)


  • A kínaiak erőművet építenének az űrbenA kínaiak erőművet építenének az űrbenNapelemes erőművet építene Kína az űrben, ami hozzájárulhatna a kelet-ázsiai ország energiaszűkének enyhítéséhez, segítene a károsanyag-kibocsátás visszaszorításában és a hagyományos tüzelőanyagok okozta szmog felszámolásában. (hvg.hu)
  • Kínába érkezett a Solar Impulse 2Kínába érkezett a Solar Impulse 2Eddigi legnehezebb szakaszát teljesítette hétfőn világkörüli útján a Solar Impulse 2 napelemes repülőgép, amely Mianmarból a délnyugat-kínai Csonkingba érkezett. (ma.hu)
  • Elképesztő változás jön 2020-raElképesztő változás jön 2020-raPéldát mutat arra, milyen változások zajlanak az áramtermelésben, az a tény, hogy még a ködös, felhős, esős időjárásáról ismert Nagy-Britanniában is négy százalékra nő a napenergia súlya az elektromos energia előállításában 2020-ra. (napi.hu)
  • Pár perces világvége a német napenergia szektorbanPár perces világvége a német napenergia szektorbanNem csak a csillagászat és a furcsa természeti jelenségek iránt érdeklődők várták a március 20-i napfogyatkozást, de a német energiapiac szereplői – főleg a napenergiában érdekeltek – is várták a természeti jelenséget. (chikansplanet.blog.hu)
NRGENS