Napelemek
EU-s százmilliókból terjednek a napelemek TolnábanEU-s százmilliókból terjednek a napelemek Tolnában

Több mint félmilliárd forint értékben kezdődnek napenergiát hasznosító projektek Tolna megye tizenkét településén százszázalékos európai uniós támogatással. A fejlesztések során javarészt önkormányzati intézmények épületein helyeznek el napelemeket. (fn.hir24.hu)


  • Részleges napfogyatkozás tehet be a napenergiánakRészleges napfogyatkozás tehet be a napenergiánakA március 20-i részleges napfogyatkozás példátlan próbatétel elé állíthatja az elektromos hálózatot, mivel a napenergia mennyisége ekkor egy időre erősen csökkenni fog - tette közzé honlapján az európai elektromos átvitelirendszer-üzemeltetők hálózata (ENTSOE-E). (stop.hu)
  • Olcsó napelem kitinbőlOlcsó napelem kitinbőlA londoni Queen Mary Egyetem kutatói első alkalommal generáltak elektromos áramot a rákok kitinvázának összetevőiből létrehozott napelemek segítségével. (ipon.hu)
  • Hőerőmű épít naperőművet a MátraaljánHőerőmű épít naperőművet a MátraaljánA fenti képen balra fent látható annak a 15 megawattos fotovoltaikus naperőműnek a látványterve, ami Magyarország legnagyobb napelem-parkja lesz, valamikor jövőre. A salakdepót nem termőföld-fedéssel rekultiválja, hanem napelemekkel fedi be a Mátrai Erőmű. (444.hu)
  • Gigászi naperőművet épít az AppleGigászi naperőművet épít az AppleNem spórol az Apple: a cég méregdrága naperőművet épít: ez nem csak új, űrhajót formázó központját, de kalifornai üzleteit és irodáit és adatközpontját is ellátja majd energiával. (origo.hu)
NRGENS