Napelemek
Napelemadó: nem oszt, nem szoroz Napelemadó: nem oszt, nem szoroz

A kivetett környezetvédelmi termékdíj ellentmondásosnak tűnik a számomra, hiszen olyan terméket (napelem, napkollektor) érint, amely maga is a fenntarthatóságot, a környezetvédelmet segíti elő – közölte lapunkkal Vámosi Gábor, az ENEREA Észak-Alföldi Regionális Energia Ügynökség Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. (szon.hu)


  • Adót vetettek ki a napelemekre

    Minden napelem után 114 forint/kg környezetvédelmi termékdíjat kell fizetni 2015. január elsejét követően, mely mintegy 2000-2500 Ft-os modul áremelést jelent. (origo.hu)


  • Napelemet flakonból

    Hallott már a kolloid kvantumpontokról? Nem? Pedig a közeljövőben forradalmasíthatják a napenergia-termelést. Két fő csapása van a napelemek fejlesztésének - vagy a hatékonyságot igyekeznek javítani (jelenleg 40 százalék körül van a legjobb típusok hatásfoka), vagy a költségeket leszorítani. (ma.hu)


  • 2050-re a nap lehet a legnagyobb energiaforrás2050-re a nap lehet a legnagyobb energiaforrásA nap lehet az energiatermelés legnagyobb forrása a világban 2050-re, megelőzve a fosszilis tüzelőanyagok, a szél, a víz és az atomenergia használatát, köszönhetően annak, hogy gyorsan csökken a napenergiát hasznosító berendezések ára - állapította meg a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) két, hétfőn kiadott jelentésében. (mfor.hu)
  • Naperőmű épül Sierra Leone-banNaperőmű épül Sierra Leone-banÖsszesen 6 MW névleges teljesítményű naperőmű felépítéséről írt alá megállapodást június végén Ernest Bai Koroma, Sierra Leone elnöke - jelentette Sierra Leone Pénzügyi- és Gazdasági Minisztériuma. (orientpress.hu)
  • Egymilliárdot kap a csornai napelemgyárEgymilliárdot kap a csornai napelemgyárEgymilliárd forinttal támogatja a kormány a csornai napelemgyár megépülését - jelentette be Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára. Az új üzemben, amelynek ünnepélyes alapkőletétele szombaton lesz a Győr-Moson-Sopron megyei településen, várhatóan 2015 második felében indul meg a termelés. (energiainfo.hu)
  • Felfutóban a napelempiac - csak süssön hozzá a nap isFelfutóban a napelempiac - csak süssön hozzá a nap isA napelemek iránti globális kereslet felfutása nyomán egyre bővülő exportpiacokkal számol egy magyar tulajdonú, székesfehérvári cég. Igény esetén rövid időn belül a jelenlegi három-négyszeresére is képes növelni termelését. (ma.hu)
NRGENS