Napelemek2012 augusztus 28

A Sainsbury napelemes Európa-rekordja

A Sainsbury napelemes Európa-rekordja

16 MW-nyi beépített napelemes potenciál, az Európa szerte fellelhető 572 áruházból 170 –nek a tetején, a Sainsbury hipermarket láncot a kontinens legnagyobb napelemes hálózatává tette. (Aiolus News)

A vezető európai áruházlánc a működő napelemes modulok rekord számával dicsekedhet: 69 500 modul 170 áruháza tetején, összesen 16 MW kapacitással. A befedett terület, amely egyenlő 24 labdarúgó pálya méreteivel, évi 6 800 tonnával csökkentette a szennyezett kibocsátást.

Az áruházlánc pontosan követi a fenntarthatósági tervet, amely a káros kibocsátást 30%-al kívánja csökkenteni 2020-ig, a 2005 évi regisztráláshoz viszonyítva. Justin King, a Sainsbury igazgatója szerint a kiszélesített napelem program nagy előrelépést jelent. ”Ez jó a környezetnek, üzletileg nekünk is és aktívan törekszünk arra, hogy más paneleket is telepítsünk” mondta az igazgató. King felhívást intézett más üzletláncokhoz, hogy válasszanak fenntartható projekteket és használják fel a megújuló energiákat a káros hatások csökkentésére.

„Az áruházláncok annyi tetővel rendelkeznek, mint a labdarúgó pályák területének többszöröse, ezek azonban nincsenek eléggé kihasználva. A jelenlegi a tökéletes pillanat ahhoz, hogy ezeket pozitív és produktív terekké alakítsuk".

Kapcsolódó cikkek:

- Átlátszó napelemek lehetnek a jövő ablakai
- Napelemes buszmegállók és más csodák
- Napenergia táplálta távközlési hálózat Nigériában

Forrás: Aiolus News


NRGENS