Napelemek2014 március 12

Napkitörés várható Kínában

Napkitörés várható Kínában

A kínai Yingli Green Energy Holding világszinten is a napelem modulok legnagyobb gyártójának számít és a kínai piac feszített tempójú növekedésével, értékesítési volumene szemmel láthatóan gyorsan növekszik. (tozsdeforum.hu)

A társaság a 2013 utolsó negyedéves adatait éppen egy hét múlva, március 18-án fogja közzé tenni. Az előzetes számok alapján 34%-os növekedésre számítatanak a Solar Capital elemzői az egy évvel korábbi értékesítésekhez képest. Bár a vállalat a bruttó marginra vonatkozó várakozásait csökkentette, még pozitív meglepetést okozhatnak a jövő hétfői számok.

Tavaly október óta az árfolyam mozgása folyamatosan beszűkült és mostanra pattanásig feszült a helyzet. A jelentés hatására a következő hetekben nagyobb elmozdulás várható a jelenlegi 6.5 dolláros szintről. A többi nagy napelem-gyártó a javuló piaci környezetben kiemelkedő teljesítményeket jelentett, így sokan bizakodva várják a fejleményeket.

Hirdetés

Jó hírek esetén az oldalazva szűkülő mozgás, emelkedő trendbe fordulhat és igen rövid időn belül 15%-os emelkedés következhet a korábbi 7.5 dolláros lokális csúcsig. Érdemes tehát felkészülni nagyobb mozgásokra, long pozíciókat felvenni, lefelé pedig limitálni a veszteségeket. 2014-ben a photovolatikus napelemek piacán további 20%-os bővülést várnak a Bloomberg elemzői, amely az év eleji derűs adatok fényében reális várakozásnak bizonyulhat.

Teljes cikk >>

Forrás: tozsdeforum.hu/Aiolus News

NRGENS