Napelemek2014 május 25

Olcsó, tiszta energia a búzatábla mellett

Olcsó, tiszta energia a búzatábla mellett

Hasonló nagyságrendű és összetettségű napelem park még nem épült Magyarországon, mint a Jászágó határában található kis erőmű. Névleges teljesítménye egyelőre 100 kW, de még ebben az évben 300 kW-ra szeretnék bővíteni, amely már közvetlenül az elektromos hálózatba fogja táplálni a megtermelt energiát. (szoljon.hu)

Tegnap adták át az új parkot, amelynek megnyitásakor Babó Gábor, a fejlesztést végző cég ügyvezetője elmondta, a most elindított létesítmény elsődleges célja, hogy bemutassák a meglévő és jövőbeli partnereik számára a napelemes rendszereket működés közben.

Emellett tesztelik az eltérő kialakítású rendszerek teljesítménykülönbségeit. Hasonlóképp fontos szempont volt, hogy telepítési gyakorlatot szerezhetnek a beruházás révén a cég szakemberei, valamint szakképző tanintézményekkel együttműködve oktatási célokra is használható a létesítmény.

Már most tervezik, hogy a napelempark szomszédságában egy 500 kW teljesítményű naperőművet építenek meg piaci alapon magánbefektetőkkel együttműködve, illetve szintén Jászágón egy alkatrész összeszerelő üzemet is terveznek létrehozni.

Teljes cikk >>

Forrás: szoljon.hu/Aiolus News

NRGENS