Napelemek2014 február 13

Soha nem értékesített még ennyi napelemet a gyártó

Soha nem értékesített még ennyi napelemet a gyártó

A világ egyik legnagyobb napelemgyártója, a Canadian Solar tegnap közzétette az előzetes számait, melyek szerint az óriási kereslet miatt még a novemberi prognózisnál is több modult értékesített. (portfolio.hu)

A részvények árfolyama mégis 7,5 százalékot zuhant, miután az alacsony értékesítései árak miatt a vállalat bevételei jócskán elmaradtak az elemzők által várttól, ráadásul a vállalat újabb részvények kibocsátását is bejelentette.

Tegnap jelentette be a Canadian Solar, hogy a negyedik negyedévben rekordot jelentő, 605-620 MW-nyi napelemet értékesített, ami mintegy 25 százalékkal több, mint a vállalat által korábban jelzett 480-500 MW. A rendkívül jó negyedik negyedévnek köszönhetően 2013-ban 1878-1893 MW-nyi panelt értékesített a vállalat, ami szintén új rekordot jelent.

Hiába a rekord modulértékesítés, a társaság a negyedik negyedévben csupán 510-520 millió dolláros bevételre számít, míg a Reuters által megkérdezett elemzők 556 millió dollárt vártak. A csalódást keltő bevételek a várt feletti modulértékesítések ellenére elsősorban a rendkívül erős árverseny számlájára írhatók. A nagy gyártók az utóbbi években kénytelenek voltak folyamatosan csökkenteni áraikat, ami több vállalat ellehetetlenüléséhez vezetett.

Hirdetés

Mi a különbség 50 kW és 50 kW között?

A részvényesek nem örültek a hírnek, annak ellenére sem, hogy vállalat a harmadik negyedévet követően a negyedik negyedévben is, sőt a teljes előző évet tekintve is nyereséges lehet.

A fentiek mellett a vállalat ráadásul mintegy 2,6 millió új részvény kibocsátását, és egy 100 millió dollár össznévértékű átváltható kötvényprogram elindítását tervezi. Mindezek fényében a részvények árfolyama a kedvező hangulat ellenére, 7,5 százalékot esett.

Teljes cikk >>

Forrás: portfolio.hu/Aiolus News

NRGENS