Napelemek2013 március 26

A Bosch is bezárja napelemes üzletágát

A Bosch is bezárja napelemes üzletágát

Újabb nagy szereplő száll ki a napelemes üzletágból: ma jelentette be a Bosch, hogy bezárja PV üzletágát, mivel az 2,4 milliárd euró veszteséget halmozott fel. Két hét alatt ez már a második jelentős veszteség a napelemes iparágban, nemrég a kínai Suntech menekült csődeljárásba. (napelem.tumblr.com)

Már korábban voltak utalások, hogy a Bosch keményen küzd a PV üzletágért, de akkor még előremenekülésről és fejlesztésekről szóltak a hírek. A mostani veszteséggel azonban valószínűleg végleg elfogyott a részvényesek türelme, és nem akarták, hogy az egész Bosch csoport eredményét lerontsák.

A Bosch tulajdonában álló Aleo egyelőre azt jelentette, hogy 2014 tavaszáig biztosítottnak látja működését. De a mostani fejlemények tükrében valószínűsíthető, hogy hamarosan vevőt keresnek rá.

A Bosch jelezte is, hogy az értékesítés az elsődleges szándéka az egyes egységekkel. A nagy múltú, sok technikai tapasztalattal, tudással és szabadalommal rendelkező európai, és főleg német PV cégek gyengélkedve (vagy akár fizetésképtelenül) is gyorsan új tulajdonosokra találtak.

Hirdetés


A napelemes üzletágában 3000-en dolgoztak a Bosch-nál, ebből 850 alkalmazott az Aleo-nál.

Kapcsolódó cikkek:

- Bedőlt a világ legnagyobb napelemcége
- Leállt a kínai napelem beszállítás Európába
- Elindul a napelemek tételes importvizsgálata

Teljes cikk >>

Forrás: napelem.tumblr.com/Aiolus News


NRGENS