Pályázatok
A héten kimerülhet a fűtésfelújítási keretA héten kimerülhet a fűtésfelújítási keret

Már a héten kimerülhet a fűtési rendszerek korszerűsítésére mindössze kilenc napja elérhető állami támogatási keret – tudta meg lapunk. A pályázatokat fogadó ÉMI Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatán tegnap úgy tájékoztatták az érdeklődőket: még talán néhány napig adható be igénylés. Megkeresésünkre a kiíró Nemzeti Fejlesztési Minisztérium arról tájékoztatott, hogy az augusztus 27-e óta elérhető kiírás fogadtatása kedvező volt. A múlt héten fokozott érdeklődést tapasztaltak, ami a hétvégére kissé mérséklődött. A fejleményekről időben tájékoztatnak. (nol.hu)


  • Késik az energiatakarékossági pályázatok kifizetése

    A szaktárca az érintettek türelmét kéri, adategyeztetési okok miatt késik két energiatakarékossági pályázat kifizetése. Több pályázó is megkereste a közelmúltban Erdős Norbert országgyűlési képviselőt, azzal a kérdéssel, hogy mikor teljesülnek az Energiatakarékos Háztartási Gépcsere Alprogram és az Energiatakarékos Izzócsere Alprogram pályázati kifizetései. (beol.hu)


  • Pályázni kimerülésig: kevesebb pénz ég el a korszerű kazánban

    Jó esetben még kedden is lehet pályázatot beadni a fűtési rendszerek korszerűsítésére, ami azért hír, mert a kiírás hétfőn jelent meg. Ez tipikusan a félig teli, félig üres pohár esete, hiszen a 864,4 milliós keret várhatóan villámgyors lejegyzését sikernek és sikertelenségnek egyaránt nevezhetjük. De ne legyünk telhetetlenek: minden forint, amit az energiahatékonyság zöldiparába fektet az ország, a nemzetgazdaságnak később busásan megtérül. (sonline.hu)


  • Pályázható a fűtéskorszerűsítési támogatásPályázható a fűtéskorszerűsítési támogatásHétfőtől lehet pályázni támogatásért fűtési rendszerek korszerűsítésére. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium költségvetési forrásból meghirdetett konstrukciójára a 864,4 millió forintos keret kimerüléséig lehet pályázatot benyújtani – hívta fel a figyelmet hétfői közleményében a minisztérium. A tárca rámutatott arra, hogy az Új Széchenyi Tervből elnyerhető támogatás hozzájárul a lakóépületek energiahatékonyságának javításához, elősegíti a szén-dioxid-kibocsátás további csökkentését. (mno.hu)
  • Munkakezdetre várvaMunkakezdetre várvaA miniszterelnökhöz fordult a Panel Érdek-képviseleti Egyesület, hogy a Panelprogramban befogadott pályázatok támogatását kérje. A panellakások energiafelhasználásának korszerűsítésével több tízezer ember élete válhatna könnyebbé. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint a kormány döntése megszületett, így hamarosan folytatódhat a Panelprogram. (mno.hu)
  • Orbán segítségét kérik a panelfelújításokhozOrbán segítségét kérik a panelfelújításokhozLevelet írt a Panel Érdekvédelmi Egyesület (PÉE) Orbán Viktornak, hogy a miniszterelnök lépjen már közbe annak érdekében, hogy a panel lakótelepek rehabilitásciós folyamtainak bő két éve tartó megakadását végre megszüntessék. Több mint 700 lakóközösségi pályázat, több mint 60 ezer panellakás felújítási munkálatainak elmaradását hiányolják. (hvg.hu)
  • Lakossági fűtéskorszerűsítési pályázat indul augusztusbanLakossági fűtéskorszerűsítési pályázat indul augusztusbanAugusztus 27-től lehet jelentkezni a fűtési rendszerek korszerűsítését támogató, a fejlesztési minisztérium költségvetési keretéből meghirdetett pályázatra, amelyen akár 1,5 millió forint támogatás is nyerhető. Az Új Széchenyi Terv pályázati konstrukciójának célja, hogy a támogatással hozzájáruljon a lakóépületek energiahatékonyságának javításához, valamint elősegítse a szén-dioxid-kibocsátás további csökkentését. (zoldtech.hu)
NRGENS