Pályázatok
Újabb milliókat kaphatsz lakásod felújításáraÚjabb milliókat kaphatsz lakásod felújítására

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium várhatóan október közepén hirdet meg egy újabb, lakásfelújítást támogató pályázatot 3 milliárd forint értékben. A támogatás családi házak számára és 12 lakásosnál kisebb társasházaknak szól majd, a pénzből napkollektorokat és a hozzájuk tartozó berendezéseket lehet majd beszerezni és beépíttetni. A cél, hogy a támogatott lakásokban a meleg vizet napkollektorok segítségével állítsák elő a jövőben. (femina.hu)


  • Egymilliárd jut tanyafejlesztésre

    A most induló tanyafejlesztési programra az idén 930 millió forint fordítható, de a tárca jövőre ennek két-háromszorosát szeretné betervezni a költségvetésbe - jelentette be Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) államtitkára. A 930 millió forintból 200 millió forint jut a tanyagazdaságok fejlesztésére, 730 millió forintra pedig az önkormányzatok és a társadalmi szervezetek pályázhatnak, ebből a tanyai gazdálkodás infrastruktúráját kell javítani - ismertette Czene Zsolt, a tárca osztályvezetője. (napi.hu)


  • Energia-korszerűsítési támogatások: a ló két oldalán

    AZ ORBÁN KORMÁNY ELSŐ LAKOSSÁGI ENERGIAFELÚJÍTÁSI TÁMOGATÁSÁT HÁROM NAP ALATT ELKAPKODTÁK. A CSALÁDI HÁZAK NAPKOLLEKTOROS VÍZMELEGÍTÉSÉRE OKTÓBERTŐL BEÍGÉRT HÁROMMILLIÁRDOS KERET BIZONYOSAN TOVÁBB KITART. Habár sikernek tüntette fel, a jelek szerint a kormány levonta az előző, lakosságnak szóló energiatakarékossági támogatáspályázat negatív tanulságait is. Augusztus közepén mindössze három nap alatt elfogyott a régi, illetve a most épülő nagyobb társasházak energiafelújítási támogatására elkülönített 1,6 milliárd forint. Októbertől ugyan családi, illetve kis társasházak reménykedhetnek az állami forrásokban, de a félretett hárommilliárd forintot csak napenergiás vízmelegítőre költhetik egyelőre nem ismert feltételekkel.(nol.hu)


  • Napkollektor-pályázat indulhat októberben - 3 milliárd a tétNapkollektor-pályázat indulhat októberben - 3 milliárd a tétVárhatóan októberben írja ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a napenergiát hasznosító, használati melegvíz előállítását biztosító berendezések beszerzését és beépítését támogató pályázati konstrukciót. A közel 3 milliárd forintos keretösszegre családi házak és legfeljebb 12 lakásos hagyományos építésű társasházak pályázhatnak - jelentette be Bencsik János klíma- és energiaügyi államtitkár 2011. augusztus 25-én, Tatabányán, a XVIII. Vértes Expo megnyitója keretében rendezett szakmai napon. (portfolio.hu)
  • Hatalmas volt az érdeklődés az otthonfelújítás irántHatalmas volt az érdeklődés az otthonfelújítás irántKözel 550 pályázat érkezett augusztus 17-ig az Új Széchenyi-terv Zöld Beruházási Rendszer (ZBR) Mi otthonunk felújítási és új otthon építési alprogramjára; mivel a beérkezett támogatási igény meghaladja a rendelkezésre álló forrást, a pályázatot felügyelő Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) augusztus 17-től felfüggeszti a támogatási konstrukciót és a további pályázati dokumentumok befogadását – közölte a tárca. (mno.hu)
  • Augusztus 15-től lehet beadni lakossági energiatakarékossági pályázatotAugusztus 15-től lehet beadni lakossági energiatakarékossági pályázatotA lakosság számára meghirdetett, korábban Nemzeti Energiatakarékossági Program néven futó pályázatot az idén "Új Széchenyi Terv - Zöld beruházási Rendszer - Mi otthonunk felújítási és új otthon-építési alprogramnak" hívják, és nemcsak a neve, de a szabályok és a pályázati anyag elkészítése is sokkal bonyolultabbá vált. A keretösszeg 1,6 milliárd forint, ami néhány száz pályázat finanszírozására elegendő. (zoldtech.hu)
  • Bezöldült az Új Széchenyi-terv, kéményekre is mennek a milliárdokBezöldült az Új Széchenyi-terv, kéményekre is mennek a milliárdokAz Új Széchenyi-terv januári elindítása, vagyis a támogatási konstrukciók megnyitása óta a pályázatok száma mára elérte az 6200-at. Ebből csaknem 4500-at a kis- és közepes vállalkozói szektorból nyújtottak be. A pályázatok támogatásigénye meghaladja a 744 milliárd forintot, eddig 147 milliárdnyi támogatást ítéltek oda. A vállalkozók finanszírozását segítő Széchenyi-programon belül a legnagyobb érdeklődés ma is a Vállalkozásfejlesztési Program iránt mutatkozik, amelyre eddig 3500 pályázat érkezett, mintegy 61 milliárd forintnyi támogatási igénnyel. (hvg.hu)
NRGENS