Pályázatok
Pályázati források, zöldenergiára, innovációra!Pályázati források, zöldenergiára, innovációra!

A legújabb Magyar Közlönyben közzétett gazdaságfejlesztési program közel kétszáz oldal terjedelemben taglalja a 2011 és 2013 közötti időszakban igénybe vehető pályázati lehetőségeket, amelyben a megújuló energiaforrások és a kutatás-fejlesztés is kiemelt szerepet kap. Az épületek energiahatékonyságának a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos fejlesztésére a munkahelyteremtésre és az infrastruktúra fejlesztésére motiváló források további lendületet adnak a kapcsolódó ágazatoknak és fokozódó kedvet, gyorsabb megtérülést a befektetéseknek.


 • NER300 az új pályázati forrás

  A megújuló energiaforrások és a szén-dioxid kibocsátás csökkentésére ható technológiákat támogatja az Európai Bizottság által kiírt pályázati felhívás. A pályázati forrás nem csekély, 300 millió kibocsátási egység értékű és az innovatív technológiák költségeinek 50 százalékáig nyújt támogatást, amely lehet szélenergiával, napenergiával, biomassza energiával, vízenergiával, geotermikus energiával vagy a szén-dioxid leválasztással illetve tárolással összefüggő. Az első ütemben odaítélendő összeg nagyságrendje elérheti a hárommilliárd euró összeget is.


 • Fix díj nélküli, sikerdíjas pályázatírás. European Conformity Check az Energiacentrum új stratégiai partnere!

  Az Energiacentrum új rovata a pályázatokkal kapcsolatos aktuális híreket jeleníti meg, melynek támogatója és egyben az Energiacentrum legújabb stratégiai partnere is az European Conformity Check Vállalkozásfejlesztési Tanácsadó Intézet. A profi pályázatíró cég bízik saját szaktudásában, ezért egyedülálló módon vállalja ügyfelei részére a pályázatok megírását. A cég egy előzetes konzultáció után és előre fizetés nélkül is vállalja, hogy megírja ügyfeleinek a számukra optimális pályázati anyagot és csak a sikeresen elnyert források után kér jutalékot. A European Conformity Check bízik saját szaktudásában, amit a több száz referenciamunka is visszaigazol.


 • ZBR visszaszámlálás másodszor is!ZBR visszaszámlálás másodszor is!Október végéig, vagyis e hétvégéig él még a Zöld Beruházási Rendszer Klímabarát Otthon Energiahatékonysági Alprogram, amelyet korábban már egyszer lezártak, de 400 millió forintnyi maradék forrás „fellelésével” szeptemberben ismét megnyitottak a pályázók nagy örömére. A haló poraiból feltámadó pályázati lehetőséget október végéig vagy a forrás teljes kiapadásáig fel lehet használni az energiahatékonyságot növelő beruházásokra, így a magánszemélyek vagy társasházak is szigetelhetnek, cserélhetnek ablakot, ajtót vagy szereltethetnek napelemet, napkollektort.
 • Folytatódik a ZBR pályázat, maradt még 400 millió Ft.Folytatódik a ZBR pályázat, maradt még 400 millió Ft.A korábban már egyszer lezárt Zöld Beruházási Rendszer Klímabarát Otthon Energiahatékonysági Alprogram pályázati lehetőség újra rendelkezésre áll, várhatóan október végéig vagy amíg a 400 millió forintos keret kitart. A pályázat keretében a lakosság körében könnyebben valósíthatók meg a megújuló energiaforrások eszközeinek és rendszereinek beruházásai.
 • Zöld Beruházási Rendszer - ZBR pályázat lezárásra kerültZöld Beruházási Rendszer - ZBR pályázat lezárásra kerültKözlemény a Zöld Beruházási Rendszer Energiahatékonysági Alprogram (ZBR-EH-09) lezárásával kapcsolatosan...Az Energia Központ Nonprofit Kft. közleménye szerint:A 2009.12.15-én meghirdetett Zöld Beruházási Rendszer Klímabarát Otthon Energiahatékonysági Alprogramra beérkezett pályázatok támogatási igénye lefedi a jelenleg rendelkezésre álló 2 Mrd Ft-os keretösszeget. Erre való tekintettel a pályázati útmutatóban foglaltak alapján az Alprogram 2010. június 16-án 24 órakor lezárásra kerül.
 • Pályázzon a következőkre: napelem, szélgenerátor vagy egyéb megújuló energiás eszközre, rendszerrePályázzon a következőkre: napelem, szélgenerátor vagy egyéb megújuló energiás eszközre, rendszerreA most megjelent NEP-2009 pályázat ismét esélyt ad arra, hogy szélesebb rétegek számára, könnyebben hozzáférhetővé váljanak a megújuló energiás eszközök!!! A 35%-os támogatottság ismét lendületet ad a megújulós szektornak.
  NRGENS