Pályázatok2015 szeptember 25

Ennek nem fog örülni - csúszik az egyik legnépszerűbb pályázat

Ennek nem fog örülni - csúszik az egyik legnépszerűbb pályázat

Tovább csúszhatnak a GINOP 4-es prioritásába tartozó pályázatok, a Napi.hu információi szerint leghamarabb novemberben indulhatnak a kisebb cégek energiahatékonyságát segítő pályázatok. (napi.hu)

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében összesen 2733 milliárd forintnyi támogatást osztanak szét 2014 és 2020 között. Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára egy minapi konferencián úgy nyilatkozott, hogy az eredeti verzióval szemben kevesebb pályázat, de nagyobb értékben jelenik meg 2015-ben. Így 56 pályázatot, 917 milliárd forint értékben írnak ki idén a GINOP keretében.

Nem mindenhol zökkenőmentes azonban a kiírás, ennek egyik oka, hogy a GINOP 2015. Évi Éves Fejlesztési Kerete (ÉFK) módosításának elfogadásáról a mai napig nincs döntés - tudatta a Napi.hu-val a Miniszterelnökség. Az uniós pályázatokat összefogó szervezetnél aziránt érdeklődtünk, hogy mikorra várható a GINOP 4-es prioritásába tartozó pályázatok megjelenése, mivel információink szerint csúszás várható az egyik legnépszerűbb, a kkv-k energiatermelését és energiafelhasználását támogató pályázatnál.

Mivel nincs fejlesztési keret, ezért a Miniszterelnökség a 4. prioritással kapcsolatban sem tudott érdemi információval szolgálni, mint írták, "több olyan kérdés is felmerült, melynek további tisztázása szükséges". Más forrásból származó információink szerint egyébként éppen a 4-es prioritás az, amelyik miatt csúszik a végleges fejlesztési keret elfogadása, így a pályázatok megjelenésére leghamarabb novemberben lehet számolni. Amennyiben ezt az időpontot sem sikerült tartani, akkor úgy várhatóan átcsúsznak a pályázatok a jövő évre.

Teljes cikk >>

Forrás: napi.hu

NRGENS