Pályázatok2015 október 01

Mosógépcsere: mindenkinek jut az ingyenpénzből

Mosógépcsere: mindenkinek jut az ingyenpénzből

A korábbi négyszeresére, kétmilliárd forintra emelte az Otthon Melege Program keretében meghirdetett mosógépcsere-pályázat keretét a fejlesztési minisztérium. Ezzel mindenki kap pénzt, aki korábban érvényes pályázatot nyújtott be. (napi.hu)

Három hónapja, július elsején kezdődött meg a pályázatok benyújtása az Otthon Melege Program ötödik, mosógépcsere alprogramjában. A lehetőséget a kezdetektől óriási érdeklődés övezte, végül az eredeti, 500 millió forintos keretösszeg négyszeresére érkezett be pályázat. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium ezért szeptemberben úgy döntött, hogy a keretet az igényekhez alkalmazkodva 2 milliárd forintra emeli - közölte a szaktárca.

Ez azt jelenti, hogy mindenki támogatásban részesülhet, aki érvényes, formailag megfelelő pályázatot nyújtott be. A korábban tervezett 12 ezer helyett legalább 44 ezer család válthat korszerűbb, energetikailag jóval hatékonyabb mosógépre.

A pályázatok értékelése folyamatos, a pályázók hamarosan kézhez kapják az energiatakarékos mosógépek megvásárlásához szükséges támogatói okiratokat. A vissza nem térítendő támogatás mértéke az új berendezés vételárának maximum fele, a készülék energiahatékonysági kategóriájának megfelelően legfeljebb 25-45 ezer forint.

Teljes cikk >>

Forrás: napi.hu

NRGENS