Pályázatok2015 május 01

Nyugat-Dunántúlon már szünetelnek a társasház-felújítási pályázatok

Nyugat-Dunántúlon már szünetelnek a társasház-felújítási pályázatok

A társasházak korszerűsítési, felújítási támogatásának alprogramjára jutó keretre a régióból már nem lehet pályázni, az Otthon Melege Program egészére május 1-ig lehet pályázni. (hirado.hu)

Forráskimerülés miatt határozatlan időre felfüggeszti az Otthon melege program társasház-felújítási pályázatok benyújtását a nyugat-dunántúli régióban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) - olvasható a kormány.hu portálon.

A régióban megvalósítandó beruházásokra május 1-én, 18 óráig lehet pályázatokat benyújtani. Az NFM csütörtökön hirdette meg a társasházak energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatása alprogramját, melynek teljes kerete 10 milliárd forint. A szaktárca tájékoztatása szerint az előzetesen meghatározott feltételeknek megfelelő pályázatokat az útmutatóban rögzítettek szerint, az arányosan megtakarítható széndioxid-mennyiség figyelembevételével rangsorolják.

Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára korábban az MTI-nek elmondta: a társasházi-felújítási alprogramban a költségek maximum 50 százalékára kérhetnek támogatást a társasházak és lakásszövetkezetek a rendelkezésre álló 10 milliárd forintos keretből, amelyből becslésük szerint 20 ezer lakás újulhat meg.

Teljes cikk >>

Forrás: hirado.hu

NRGENS