Szélgenerátorok
A Roszatom leánycége szélerőműparkokat épít Dél-OroszországbanA Roszatom leánycége szélerőműparkokat épít Dél-Oroszországban

A Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern egyik leányvállalata Dél-Oroszországban létrehozandó szélerőműparkok építésére vett fel jelentős kölcsönt a Gazprom gázipari cég bankjától, a Gazprombanktól. (napi.hu)


  • A Lego fogott 146 000 kockát, és összerakott egy 7,5 méter magas szélkereketA Lego fogott 146 000 kockát, és összerakott egy 7,5 méter magas szélkereketAz elmúlt négy évben a Lego 6 milliárd dán koronát fektetett szélerőművekbe, amelynek eredményeképpen mostanra elérte, hogy energiafelhasználásának 100%-át megújuló energiaforrásokból biztosítsa. Ennek megünneplésére a vállalat megépítette az eddigi legnagyobb legókockákból álló szélturbináját.(hvg.hu)
  • Átadták a világ második legnagyobb tengeri szélerőműparkjátÁtadták a világ második legnagyobb tengeri szélerőműparkjátHollandiában átadták a világ második legnagyobb tengeri szélerőmű-parkját, a Gemini Windpark nevű létesítményt, jelentette a NOS, holland hírügynökség. Matthias Haag igazgató szerint az ország északi vizein, a parttól mintegy 85 kilométer távolságra elnyúló turbina-park a következő tizenöt évben 785 ezer háztartást, mintegy másfél millió embert fog ellátni elektromos árammal. (index.hu)
  • Hogyan lehet a szélenergiát hatékonyan tárolni?Hogyan lehet a szélenergiát hatékonyan tárolni?A szélerőművek termelte áramfölösleg tárolása egyelőre még igen drága. De akkor mi a megoldás? (agroinform.hu)
  • Szeles év volt 2016Szeles év volt 2016Jó évet zárt a világon a szélenergia: tavaly összesen 54 GW új kapacitást építettek, ebben az évben pedig ez az érték várhatóan eléri a 60 GW-ot. (energiainfo.hu)
NRGENS